Η Κομισιόν και τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκή Ένωση συμφωνούν εδώ και πολύ καιρό στο ότι περισσότερες εθνικές εφαρμογές προειδοποίησης κορωνοϊού θα πρέπει να αλληλεπιδρούν διασυνοριακά. 

Ήδη, από προχθές έξι χώρες δοκιμάζουν μια υπηρεσία διασυνοριακού συγχρονισμού δεδομένων. Στις χώρες αυτές συμπεριλαμβάνονται η Δανία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Λετονία, η Τσεχική Δημοκρατία και η Γερμανία.

Η υπηρεσία αναπτύσσεται και ρυθμίζεται από τους ομίλους επιχειρήσεων T-Systems και SAP. Αυτές οι εταιρείες είχαν ήδη προγραμματίσει και τη γερμανική εφαρμογή προειδοποίησης για κορωνοϊό

Ακολούθως, η υποδομή θα λειτουργεί από το κέντρο δεδομένων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Λουξεμβούργο. Η πραγματική λειτουργία θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο αμέσως μετά το τέλος της δοκιμαστικής περιόδου.

Οι χρήστες θα πρέπει τότε να εγκαταστήσουν μόνο μια εφαρμογή προειδοποίησης και να μπορούν να αναφέρουν θετικό τεστ ή να λαμβάνουν προειδοποίηση όταν ταξιδεύουν σε άλλα κράτη - μέλη.

"Η ανταλλαγή πληροφοριών γίνεται με ψευδώνυμο και κρυπτογραφημένη ενώ περιορίζεται στο ελάχιστο", τονίζεται από την Κομισιόν.

Κράτη - μέλη όπως η Γαλλία, που χρησιμοποιούν μια λύση κεντρικού διακομιστή, δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στην επιλεγμένο τεχνικό σχέδιο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα