"Τα πράγματα χειροτερεύουν στην Αττική. Υπάρχει πίεση".

Με τον τρόπο αυτό απάντησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στο ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για τον κορωνοϊό στην Αττική, σε συνέντευξή του στον σταθμό Mega:

"Όταν τα μέτρα δεν εφαρμόζονται επαρκώς ή κάποιοι πιστεύουν ότι η ανθρώπινη ζωή είναι παιχνίδι υπάρχει ανάγκη για άλλα μέτρα. Και αυτή τη στιγμή τα πράγματα χειροτερεύουν στην Αττική, υπάρχει πίεση στην Αττική", είπε.

Για τα αυξημένα κρούσματα στην Αττική, σημείωσε πως η Επιτροπή Επιδημιολόγων - Λοιμωξιολόγων, οι κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες μάς συμβουλεύουν καθημερινά. Προφανώς, όσο επιδεινώνονται τα επιδημιολογικά δεδομένα και οι δείκτες, τόσο πιο πολύ συζητείται στην Επιτροπή η περίπτωση να χρειαστούν και άλλα μέτρα:

"Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα τα οποία έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση. Γιατί δεν είναι  μόνο εξαγγέλλω τα μέτρα, είναι  και πώς εφαρμόζονται και αν τηρούνται. Είναι μια ομαδική προσπάθεια, μία συνολική προσπάθεια. Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι κορυφαία και όλοι πρέπει να σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας, τις ευπαθείς ομάδες, τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν υποκείμενα νοσήματα, αυτούς οι οποίοι κινδυνεύουν πιο πολύ απ’ όλους.

Παραδοχές

Ο υπουργός είπε πως υπάρχουν σήμερα τέσσερις παραδοχές για την πορεία της επιδημίας: δύο αρνητικές και δύο θετικές.

Οι αρνητικές είναι ότι αποδείχθηκε το καλοκαίρι πως ο ιός δεν είναι εποχικός και άρα δεν είδαμε ύφεση. Αντίθετα, σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου είδαμε αύξηση τους θερινούς μήνες και πολλαπλά προβλήματα. Δεύτερον, ότι οι ασυμπτωματικοί και η υπερκινητικότητά τους, όπως και οι νέοι άνθρωποι, βοήθησαν στην υπέρμετρη μετάδοση του ιού.

Οι δύο θετικές παραδοχές είναι ότι έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για να υπάρξει εμβόλιο για τον κορονοϊό. Και δεύτερον, ότι πλέον οι υγειονομικοί μας, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι επιστήμονές μας, έχουν εμπειρία και γνωρίζουν πώς να αντιμετωπίζουν τον ιό. Και βέβαια, αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο τις συνέπειες που μπορεί να έχει ο ιός σε αυτόν τον οργανισμό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα