Τη χρήση μάσκας παντού στο κέντρο της Αθήνας, ζήτησε μέσω του Σκάι ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης. 

Στον απόηχο της αύξησης θανάτων και των διασωληνωμένων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ο κ. Δερμιτζάκης δήλωσε χαρακτηριστικά "θα έθετα ένα στόχο τα κρούσματα να πέσουν στα 50 στον επόμενο ενάμιση μήνα", ζητώντας παρεμβάσεις. 

"Καλό είναι τα κρούσματα να σταθεροποιηθούν ή να κατέβουν λιγάκι, αρκετό δεν είναι. Χρειάζονται πολλά μέτρα, και κατανοητά, τώρα… Ένα μέτρο που θα μπορούσε να μπει, είναι η χρήση μάσκας παντού μέσα και έξω στο κέντρο της Αθήνας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δερμιτζάκης.  

Ο Μανώλης Δερμιτζάκης είναι καθηγητής γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Γενεύης, διευθυντής στο Κέντρο Γονιδιωματικής "Health 2030" και συνεργαζόμενος ερευνητής στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ).

Η έρευνά του εστιάζεται στην ανάλυση ποικιλομορφίας του DNA στον άνθρωπο και στον τρόπο με τον οποίο αυτή σχετίζεται με τις ασθένειες.

 

Πηγές:
Σκάι

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Gracell Biotechnologies Inc. από την AstraZeneca
Περίπου 1.000 παιδιά στην Ελλάδα κάτω των 16 ετών πάσχουν από Νεανικό Ρευματικό Νόσημα