Η γενική συνέλευση ιατρών του Γ.Ν. Νίκαιας ομόφωνα δηλώνει πως το νοσοκομείο αδυνατεί πλέον να δέχεται επιβεβαιωμένα περιστατικά CoViD-19.

Όπως αναφέρουν, οι συνθήκες υποστελέχωσης και έλλειψης υποδομών καθιστούν το έργο τους δύσκολο, ενώ υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και η υπεύθυνη της πτέρυγας COvID-19.

Η διοίκηση του νοσοκομείου απάντησε πως αυξάνει τη δυναμικότητα του τμήματος, απαντώντας πως δεν έγινε αποδεκτή η παραίτηση και ο διευθυντής του τμήματος συνεχίζει κανονικά το έργο του. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας στο πλαίσιο της διασφάλισης της δημόσιας Υγείας όπως και των αυξημένων αναγκών νοσηλείας λόγω της πανδημίας COVID-19, προχώρησε σε αύξηση των κλινών που νοσηλεύουν θετικά κρούσματα.

Συγκεκριμένα από 30 κλίνες (12 θετικών και 18 υπόπτων που διέθετε το νοσοκομείο μας μέχρι το Σάββατο 19/9/2020)  σε 40 κλίνες (30 θετικών και 10 υπόπτων) προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες νοσηλείας του λεκανοπεδίου.

Η κλινική ασθενών COVID-19 θα ενισχυθεί άμεσα με επιπλέον νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, όπως είχε προγραμματιστεί,  για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του τμήματος αλλά και της καλύτερης περίθαλψης των ασθενών.

Το νοσοκομείο της Νίκαιας θα εξακολουθήσει να δέχεται και να νοσηλεύει ασθενείς COVID-19 ως οφείλει, στο πλαίσιο των αποφάσεων που ορίζουν τα νοσοκομεία αναφοράς στη χώρα. Η παραίτηση του Διευθυντού Ιατρικής Υπηρεσίας δεν έγινε αποδεκτή και θα συνεχίσει να προΐσταται του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου μας".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο FDA ενέκρινε το πρώτο kit αυτοσυλλογής για εξέταση του ιού HPV
Τι συμβαίνει στο σώμα μας αν κόψουμε τους υδατάνθρακες
Ο ιός H5N1 της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε άγρια πτηνά στη Νέα Υόρκη