Περισσότεροι από 18 εκατομμύρια Γερμανοί χρησιμοποιούν ήδη την εφαρμογή προειδοποίησης κορωνοϊού – το όφελος όμως από αυτή την χρήση της, σύμφωνα με εκπροσώπους της γερμανικής ιατρικής κοινότητας, είναι σχετικά μικρό.

Η εφαρμογή δεν παίζει κάποιο ρόλο στην καθημερινή εργασία των υπηρεσιών Υγείας, είπε η πρόεδρος του ομοσπονδιακού συνδέσμου των γιατρών της δημόσιας υπηρεσίας Υγείας (BVÖGD), Ute Teichert.

Τα δεδομένα της εφαρμογής, ανέφερε, δεν προωθούνται αυτόματα στις υπηρεσίες Υγείας. Για τον λόγο αυτό αυτό το εργαλείο σε αυτό τον τύπο δεν προσφέρει κάποια ιδιαίτερη υποστήριξη στην ταχεία καταπολέμηση και περιορισμό των εξάρσεων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Συμβαίνει επίσης σπάνια ένας χρήστης αυτής της εφαρμογής να μας κοινοποιήσει κάτι εξαιτίας μιας αντίστοιχης προειδοποιητικής ένδειξης, είπε η Teichert. O πολιτικός κόσμος έχει αποφασίσει  να τεθεί η προτασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα πάνω από την προστασία από την πανδημία  κορωνοϊού και αυτό πρέπει να το δεχθούμε, τόνισε.

O επικεφαλής της καγκελαρίας, Helge Braun (CDU), χαρακτήρισε ωστόσο την εφαρμογή ως μια "μεγάλη ιστορική επιτυχία " εκατό ημέρες μετά την έναρξή της. Με περίπου 18 εκατομμύρια λήψεις, είναι η πιο συχνά κατεβασμένη εφαρμογή από οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή  κορωνοϊού στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Jens Spahn, σχεδόν 5.000 χρήστες έχουν προειδοποιήσει για τις δικές τους επαφές - αλλά μόνο οι μισοί από όλους αυτούς βρέθηκαν θετικοί στα τεστ.