Ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στους πολίτες το απόγευμα, όπως έκανε γνωστό ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει για τον κορωνοϊό και έσπευσε να διευκρινίσει ότι "δεν θα πει για lockdown, θα περιγράψει σε ποια κατάσταση είμαστε σήμερα και τι πρέπει να γίνει για να κερδίσουμε το στοίχημα και να μην εφαρμόσουμε σκληρότερα μέτρα".

"Δεν θα μιλήσει για κανένα πρόσθετο μέτρο", απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως "γενικό lockdown δεν υπάρχει στο τραπέζι", αναγνώρισε ότι "είμαστε σε μια κρίσιμη φάση για την αντιμετώπιση της πανδημίας".

Η καλύτερη επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, "δεν οδηγεί σε εφησυχασμό, αλλά σε εγρήγορση προκειμένου να την βελτιώσουμε. Γιατί η πανδημία εξελίσσεται δυναμικά. Και η στρατηγική μας απέναντι στον κορωνοϊό, για να είναι αποτελεσματική, είναι επίσης δυναμική, και καθορίζεται από την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.

Από τον Ιούλιο και κυρίως από τις αρχές Αυγούστου και μετά, παίρνουμε πρόσθετα μέτρα, είτε τοπικού χαρακτήρα, είτε οριζόντια. Παρά τα μέτρα αυτά, τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί σ’ ένα μεγάλο ύψος, με τα περισσότερα από αυτά να καταγράφονται στην Αττική. Είναι κατά συνέπεια επιτακτική ανάγκη να τηρούμε όλοι τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή μας".

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι θα γίνουν τις προσεχείς ημέρες και νέες ανακοινώσεις για την άμεση αύξηση του στόλου των λεωφορείων προκειμένου να δρομολογηθούν περισσότερα στις γραμμές που υπάρχει συμφόρηση κατά τις ώρες αιχμής. Τόνισε δε πως στα μέσα Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου, θα έχουμε την πρώτη παράδοση λεωφορείων από συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Πηγές:
Euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα