Αλληλοσυγκρουόμενες είναι οι απόψεις των γερμανικών κομμάτων αναφορικά με την πραγματοποίηση δεύτερου lockdown.

Την ίδια στιγμή που το ακροδεξιό κόμμα AfD κινητοποιεί κόσμο και συμμετέχει σε διαδηλώσεις κατά της χρήσης μάσκας, οι χριστιανοδημοκράτες με τους σοσιαλοδημοκράτες έχουν διαφορετική εκτίμηση για το ενδεχόμενο δεύτερου lockdown.

Και όλα αυτά μετά τις δημοσκοπήσεις του Αυγούστου όπου δεδομένης της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Γερμανία, αυξήθηκε και ο φόβος των πολιτών ότι θα μολυνθούν.

Το 34% εξέφραζε πριν από ένα μήνα πολύ μεγάλη ή μεγάλη ανησυχία ότι το ίδιο ή τα μέλη της οικογένειάς του θα μπορούσαν να μολυνθούν από τον κορωνοϊό. Το 66% πάντως ανησυχούσε μόνο λίγο ή καθόλου.

Οι Πράσινοι

To Κόμμα των Πρασίνων, από την πλευρά του, στέκεται υπέρ των προληπτικών μέτρων κατά του κορωνοϊού και προτρέπει τους πολίτες στο κράτημα της απόστασης και την χρήση προστατευτικής μάσκας.

Επίσημη θέση του κόμματος είναι η οικονομία, η υγεία και άλλοι τομείς να μην αλληλουποσκάπτονται. Είναι σημαντικό να παρακολουθείται στενά το σύνολο της κοινωνίας και να διατηρούνται όσο το δυνατόν  πιο χαμηλά οι  υγειονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας και της καταπολέμησής της, δηλώνουν οι Πράσινοι (Bündnis 90 - Die Grünen)

Αντικρουόμενες απόψεις ειδικών CDU - SPD

Τα δύο κυρίαρχα κόμματα πάντως έχουν διαφορετικές εκτιμήσεις για την πιθανότητα δεύτερου lockdown.

O υποψήφιος για την προεδρία των χριστιανοδημοκρατών, Norbert Röttgen, δεν αποκλείει να ακολουθήσουν όπως και την προηγούμενη άνοιξη καθοδική πορεία ευρεία τμήματα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Συγκεκριμένα ο  Röttgen αναφέρθηκε χθες στο τηλεοπτικό κανάλι RTL για ένα πιθανό δεύτερο lockdown: "Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτε όταν πρόκειται για τον έλεγχο της πανδημίας."

Ο πολιτικός του CDU εξήγησε ότι το πρώτο lockdown δεν έγινε για ασήμαντο λόγο, προσθέτοντας ήταν το τελευταίο μέσο που χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να ελεγχθεί αποτελεσματικά ο ιός. Δεν μπορούμε απλά να λέμε τώρα πως "δεν πάει άλλο", τόνισε χαρακτηριστικά. 

Προηγουμένως πάντως, ο ειδικός σε θέματα Υγείας των σοσιαλ-δημοκρατών και επιδημιολόγος, Karl Lauterbach, είχε κάνει σαφές από την πλευρά του πως δεν είναι σίγουρος ότι  θα γίνει δεύτερο lockdown.

"Η πιθανότητα να βιώσουμε για δέυτερη φορά ένα lockdown όπως τους προηγούμενους μήνες είναι μηδενική, είπε στο ειδησεογραφικό πόρταλ "watson.de". Ο πληθυσμός θα κάνει από μόνος του στο μεγαλύτερο μέρος ότι είναι αναγκαίο για να αποφύγει ένα δεύτερο lockdown".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης του ΑΜΚΑ
Ο θάνατος της γιαγιάς επηρεάζει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια
Δ. Παρασκευής: Τι δείχνει διεθνής μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της CoViD