Σειρά αλλαγών στο ωράριο που θα ισχύει σε περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες της Αττικής και όσες περιοχές βρίσκονται σε ειδικά περιοριστικά μέτρα, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε πως από αύριο, θα μένουν κλειστά από τα μεσάνυχτα έως τις 5 τα ξημερώματα, με σκοπό να σταματήσει η πώληση αλκοόλ και ο συγχρωτισμός σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους.

Οι υπηρεσίες delivery θα ξεκινούν νωρίτερα, δηλαδή από τις 5 τα ξημερώματα και όχι 7 που ίσχυε μέχρι σήμερα, ώστε να μην υπάρχει κενό στις πρωινές ώρες.

Από τα παραπάνω, εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων.

Στο μεταξύ, ξεκινά η ειδική εφαρμογή ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που αφορούν τη διασπορά του κορωνοϊού στην περιοχή τους.

Οι πληροφορίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr, στην οποία διαμορφώνεται, επίσης, ειδική πλατφόρμα για τα μέτρα που θα ισχύουν σε κάθε περιοχή.

Οι χρήστες θα βλέπουν έναν χάρτη της Ελλάδας με δύο κλίμακες: ανά Δήμο και ανά Περιφερειακή Ενότητα, οι οποίοι θα έχουν πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, και κόκκινο χρώμα, ανάλογα με την ένταση της επιδημίας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο Μπάιντεν προωθεί διάταγμα για την έρευνα της υγείας των γυναικών
Ογκολογικό "Μ. Βαρδινογιάννη": Νέα παράταση στην έναρξη λειτουργίας
Γεωργιάδης: Aυτοί που διαμαρτύρονται για τα απογευματινά χειρουργεία είναι το 1%