Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε σήμερα Κινητή Ομάδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας στην Κυψέλη, στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης του υπουργείου Υγείας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού που, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, παρουσιάζει έξαρση στην Αθήνα.

Συνοδευόταν από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Ακολουθούν οι δηλώσεις των κ.κ. Κικίλια και Τσιόδρα:

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Το Υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, με βάση το επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο στο Δήμο της Αθήνας, ενεργεί πλέον με ένα σχέδιο Κινητών Ομάδων στα Διαμερίσματα του Δήμου, έτσι ώστε να μπορούμε να ελέγξουμε το επιδημιολογικό βάρος σε ό,τι έχει να κάνει με ευάλωτες ομάδες, αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με τους συμπολίτες μας και να μεριμνήσουμε έτσι ώστε αυτό να μπορέσει να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο των μέτρων που παίρνουμε για την Αττική.

Αυτό θα γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα, όπου χρειαστεί στην Αθήνα, στις γειτονιές της, στην περιφέρεια Αττικής και σε όλη την Ελλάδα.

Θυμίζω ότι παράλληλα με αυτό, εκκινούμε τη διαδικασία έτσι ώστε οι ευάλωτες ομάδες των συμπολιτών μας, οι οποίες έρχονται στα Νοσοκομεία της πρωτεύουσας και περιλαμβάνουν κυρίως νεαρούς ασυμπτωματικούς ή με ελαφρά συμπτώματα, θα μπορούν να πηγαίνουν σε ξενοδοχεία καραντίνας.

Σ. ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Όπως ξέρετε, η στρατηγική για τον έλεγχο του ιού αφορά τον εργαστηριακό έλεγχο και μετά την ανίχνευση των επαφών των θετικών, την απομόνωσή τους και την καραντίνα των επαφών τους.

Αυτή είναι η κύρια στρατηγική που ακολουθείται αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο και φυσικά, επειδή

Αυτό γίνεται, αυτή είναι η δράση που γίνεται και έχει εξαιρετική σημασία για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Gracell Biotechnologies Inc. από την AstraZeneca
Νεανικά ρευματικά νοσήματα: Αιτιολογία, νέες θεραπείες, ο ρόλος του παιδιάτρου