H γερμανίδα καγκελάριος παρουσιάζεται ιδιαίτερα ανήσυχη για την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού  στην Γερμανία. Προειδοποίησε μάλιστα για αριθμούς, όπως στην Γαλλία.

Εδώ και μήνες, η Angela Merkel προτρέπει σε προσεκτική αντιμετώπιση του κορωνοϊού .Οι νεώτερες εξελίξεις όμως με τους αριθμούς των επιμολύνσεων της προκαλούν προβληματισμό.

Πρέπει, όπως τονίζει, να ληφθούν σαφή μέτρα σε τοπικό επίπεδο διαφορετικά στην Γερμανία θα υπάρξουν τα Χριστούγεννα αριθμοί όπως στην Γαλλία. Αυτό μετέδωσε σύμφωνα με πληροφορίες από τον κύκλο συμμετεχόντων σε μία διαδικτυακή συνδιάσκεψη της προεδρίας του CDU, το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Οι αριθμοί επιμολύνσεων στην Ευρώπη προκαλούν ανησυχία, πρόσθεσε η γερμανίδα καγκελάριος. Πρέπει να γίνει ότι είναι δυνατόν στην Γερμανία ώστε να μην αυξηθούν κατακόρυφα οι επιμολύνσεις, κατέληξε.

Η εφημερίδα “Bild” καταλόγισε στην Merkel παρόμοια φράση. Συγκεκριμένα η εφημερίδα ανέφερε ότι η καγκελάριος προειδοποίησε ότι αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, τότε θα φτάσουμε να έχουμε 19.200 επιμολύνσεις ημερησίως.

Αυτό θα είναι, είπε, όπως και στις άλλες χώρες.  Η Angela Merkel έθεσε ως προτεραιότητα να διατηρηθεί η οικονομία σε καλά επίπεδα και να κρατηθούν ανοιχτά  τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί. Το ποδόσφαιρο έρχεται σε δεύτερη μοίρα, συμπολήρωσε, σύμφωνα με το δημοσίευμα.   

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας