Επαρκείς ποσότητες αντιγριπικών εμβολίων προμηθεύεται φέτος η χώρα μας. 

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου, ανέφεραν πως βασική προτεραιότητα φέτος είναι ο αντιγριπικός εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων, σε συνδυασμό με τη σχολαστική ατομική υγιεινή.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η χώρα μας έχει εξασφαλίσει 4.200.000 εμβόλια, ενώ ο εμβολιασμός της γρίπης θα γίνεται παράλληλα με την εξέλιξη του δεύτερου κύματος της επιδημίας.

Η καθηγήτρια τόνισε πως, σε κανένα μέρος του κόσμου, η συνύπαρξη του κορωνοϊού με τη γρίπη, δεν έχει μεταβάλλει τα προγράμματα των εμβολιασμών.

"Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για τους εμβολιασμούς από χώρα σε χώρα και από ήπειρο σε ήπειρο. Στη χώρα μας η προτεραιότητα είναι οι ομάδες αυξημένου κινδύνου", σημείωσε.

Από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, που εφαρμόζεται φέτος, θα προκύψουν και στοιχεία για τα ποσοστά εμβολιασμο και για τις ομάδες που εμβολιάζονται.

Η συνταγογράφηση του εμβολίου κατά της εποχικής γρίπης ξεκινά από σήμερα, ενώ οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στα μέσα Οκτωβρίου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλλαγές στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν