Στις 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2020, 30 διοργανώσεις Race for the Cure®, 22 ευρωπαϊκές χώρες και χιλιάδες συμμετέχοντες σε όλη την Ευρώπη, ένωασαν τις δυνάμεις τους διαδικτυακά, με στόχο να διαδώσουν  δυνατά το μήνυμα πως ο καρκίνος του μαστού συνεχίζει να υπάρχει, παρά τις δύσκολες συνθήκες, και οι ασθενείς χρειάζονται τη στήριξή μας τώρα περισσότερο από ποτέ.

Η διοργάνωση της Ελλάδας, φέτος, συγκέντρωσε τις περισσότερες συμμετοχές σε όλη την Ευρώπη, κάνοντάς την τη μεγαλύτερη digital διοργάνωση Race for the Cure®.

Για τρεις ημέρες κατακλύστηκε το διαδίκτυο με μηνύματα και φωτογραφίες υποστήριξης από όλους τους συμμετέχοντες, μεταφέροντας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Ευρώπης τα αισιόδοξα μηνύματα για την πρόληψη, τη θεραπεία, τη στήριξη και την επιβίωση. ‘’Μαζί, όσο μακριά κι αν βρισκόμαστε, αποδείξαμε για μία ακόμη φορά πως καμιά συνθήκη δεν μπορεί να εμποδίσει τον συνεχή αγώνα μας ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Μέσα από τη συμβολική συμμετοχή όλων μας, ενισχύσαμε για ακόμα μια χρονιά τις δράσεις και τα προγράμματα του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», που βοηθούν χιλιάδες γυναίκες με καρκίνο μαστού και τις οικογένειες τους, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ασθενών, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην αύξηση των ποσοστών της έγκαιρης διάγνωσης στον γενικό πληθυσμό.’’

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Greece Race for the Cure®: Ένας Αγώνας ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού».

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, το σιντριβάνι στην πλατεία Ομονοίας φωταγωγήθηκε ροζ, ως μια υπενθύμιση σε κάθε γυναίκα -και όχι μόνο- για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, αλλά και μια υπενθύμιση προς όλους ότι υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν στην αντιμετώπιση της ασθένειας.

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, δόθηκε διαδικτυακό ραντεβού για την παρακολούθηση, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα του Συλλόγου, προγραμμάτων wellness, μουσικής και αφιερωμάτων στη διοργάνωση Greece Race for the Cure® μέσα στα χρόνια.

Σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου, συμμετέχοντες από διάφορες γωνιές της γης μοιράστηκαν τις φωτογραφίες τους online με το hashtag της φετινής διοργάνωσης #RFTC2020, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους και, μέσα από αυτήν, την υποστήριξή τους προς τον σκοπό που το «Άλμα Ζωής», αλλά και όλες οι ομόλογες οργανώσεις από ολόκληρη την Ευρώπη, υπηρετεί. 

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», κα Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, δήλωσε: 

Φέτος μπορεί να είμαστε μακριά, όμως, μαζί με τις υπόλοιπες 21 Ευρωπαϊκές χώρες, γινόμαστε μια μεγάλη διαδικτυακή αλυσίδα ενάντια στον καρκίνο του μαστού.  
Κάθε Σεπτέμβρη, εδώ και 12 χρόνια, μιλάμε για τη σημασία της πρόληψης, γιορτάζουμε τη ζωή με τις γυναίκες με τα ροζ μπλουζάκια και τιμάμε όλες εκείνες τις γυναίκες που δεν είναι πια μαζί μας.
Ο Αγώνας αυτός ανήκει σε όλους μας και, μέσα από αυτόν -όπου κι αν βρισκόμαστε- μπορούμε για ακόμη μια χρονιά και στέλνουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας ενάντια στον καρκίνο του μαστού!
Σας ευχαριστούμε που και φέτος μας βοηθάτε να μιλήσουμε ανοιχτά για τον καρκίνο του μαστού και να πολεμήσουμε τον φόβο.
Σας ευχαριστούμε που μαζί κάνουμε αυτόν τον Αγώνα, τον Αγώνα μας, σήμα κατατεθέν ενάντια σε κάθε μορφή καρκίνου. 
Σας ευχαριστούμε για την αγάπη που δείχνετε στον σκοπό που τόσα χρόνια υπηρετούμε.
Ο τελικός μας στόχος παραμένει ένας: ένας κόσμος χωρίς θανάτους από καρκίνο του μαστού.

Ευχόμαστε όλη αυτή η δύσκολη συνθήκη που περνάμε να μην υπάρχει πια και να ανταμώσουμε και πάλι στο Ζάππειο για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τη ζωή με τον τρόπο που τόσα χρόνια έχουμε συνηθίσει! 
Ραντεβού στον επόμενο αγώνα!''

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κ. Γουργουλιάνης: Αφρικανική σκόνη, δυνητικοί κίνδυνοι, τρόποι προφύλαξης
Οδηγίες των πνευμονολόγων για προστασία από την αφρικανική σκόνη
Εμφυτεύσιμες μπαταρίες μπορούν να λειτουργούν με το οξυγόνο του οργανισμού!