Πληθαίνουν αλματωδώς τα κρούσματα από κορωνοϊό. Η διεθνής κοινότητα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού που μέρα με την ημέρα αλλάζει επίπεδο. Ο απολογισμός από τα θύματα κορωνοιού είναι ανησυχητικός και ο κατάλογος μακρύς. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Πανεπιστήμιο "Johns Hopkins" στη Βαλτιμόρη, συνολικά περισσότεροι  από ένα εκατ. άνθρωποι έχουν πεθάνει μετά από επμόλυνση με Covid - 19 από την αρχή της πανδημίας. Έχουν εντοπιστεί περισσότερες από 33,2 εκατ.επιμολύνσεις. Οι ειδικοί εκτιμούν πως ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος.

Οι περισσότεροι από τους θανάτους σημειώθηκαν στις ΗΠΑ, όπου περισσότεροι από 205.000 άνθρωποι πέθαναν μετά από αποδεδειγμένη λοίμωξη από κορωνοϊό. Μέχρι σήμερα, έχουν αναφερθεί περισσότεροι από 142.000 θάνατοι στη Βραζιλία και περισσότεροι από 96.000 θάνατοι στην Ινδία.

Σε σχέση με τον αριθμό των κατοίκων, οι περισσότεροι άνθρωποι πέθαναν στο Περού, που αντιστοιχεί σε μία αναλογία 100 ανά 100.000 κατοίκους σύμφωνα με τα στοιχεία του Johns Hopkins. Στη Βολιβία ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 69, στη Βραζιλία 68 και στις ΗΠΑ και στην Ισπανία 67 ανά 100.000 κατοίκους. Στη Γερμανία, περίπου 11 στους 100.000 κατοίκους πέθαναν από την Covid-19.

Ο ιστότοπος του Πανεπιστημίου Johns Hopkins ενημερώνεται συνεχώς με νέα  δεδομένα και επομένως δείχνει υψηλότερο επίπεδο από τα επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, τα στοιχεία αυτά πρόσφατα αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω. Ο ΠΟΥ κατέγραψε περισσότερους από 996.000 θανάτους και 33 εκατ. γνωστές λοιμώξεις μέχρι χθες. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας