Οι γιορτές σε δημόσιες ή ενοικιαζόμενες αίθουσες θα πρέπει να περιορίζονται το πολύ σε 50 συμμετέχοντες, από την στιγμή που εμφανιστούν περισσότερες από 35 νέες μολύνσεις SARS-CoV-2 ανά 100.000 κατοίκους σε μια περιοχή εντός επτά ημερών. Αυτό αποφασίστηκε χθες από τις ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις σε σχετική τηλεδιάσκεψη.

Στους ιδιωτικούς χώρους δεν πρέπει να υπάρχουν κανονισμοί σχετικά με τον αριθμό των συμμετεχόντων. Ωστόσο, το ψήφισμα αναφέρει ότι συνιστάται ανεπιφύλακτα να μην πραγματοποιηθεί γιορτή ή γενικότερα τελετή με περισσότερους από 25 συμμετέχοντες σε ιδιωτικούς χώρους.

Εάν υπάρχουν περισσότερες από 50 νέες μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους σε μια περιοχή εντός επτά ημερών, θα πρέπει να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των συμμετεχόντων πρέπει να περιορίζεται σε 25 κατ 'ανώτατο όριο σε δημόσιους ή ενοικιαζόμενους χώρους.

Σε ιδιωτικούς χώρους, συνιστάται σε αυτή την περίπτωση να μην γίνονται εορτές με περισσότερους από 10 συμμετέχοντες. Θα μπορούσαν πάντως να υπάρξουν εξαιρέσεις για εγγεγραμμένους εορτασμούς με σχέδια υγιεινής εγκεκριμένα από τις υπηρεσίες υγείας.

Μέρκελ: Όχι σε νέο lockdown

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (CDU) δήλωσε μετά τις χθεσινές διαβουλεύσεις με τους πρωθυπουργούς των ομοσπονδιακών κρατιδίων ότι υπάρχει σημαντική αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων, ειδικά σε μητροπολιτικές περιοχές.

Τόνισε όμως ότι πρέπει να αποφευχθεί ένα νέο lockdown, δηλαδή μια εκτεταμένη διακοπή της οικονομικής και κοινωνικής ζωής όπως έγινε την άνοιξη. Συνεπώς, θα πρέπει να υπάρξει ανταπόκριση με τα μέτρα κατά της πανδημίας σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο πάντα όμως στοχευμένα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά: Συμβουλές για προστασία από την αφρικανική σκόνη
7 σοβαρές στρεβλώσεις που προκάλεσαν τα απογευματινά χειρουργεία
Κ. Γουργουλιάνης: Αφρικανική σκόνη, δυνητικοί κίνδυνοι, τρόποι προφύλαξης