Ισχύει η δέσμευση για μονιμοποίηση των επικουρικών νοσηλευτών, οι οποίοι θα παραμείνουν όλοι στο ΕΣΥ. Θα μετατραπούν, επίσης, οι θέσεις επικουρικών ιατρών σε επιμελητές Β΄, έπειτα από αξιολόγηση, για να μπορέσουν να παραμείνουν επίσης στο ΕΣΥ.

Τα παραπάνω ανέφερε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο "Λαϊκό".

Ο υπουργός ανακοίνωσε, επίσης, την άμεση κατασκευή πύργου μεταξύ των δύο κτιρίων του νοσοκομείου και νέα ασανσέρ, ώστε οι αιματολογικοί ασθενείς που είναι ανοσοκατασταλμένοι να μη χρειάζονται να περνούν μέσα από τους υπόλοιπους χώρους, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο "Λαϊκό", ο Βασίλης Κικίλιας επιθεώρησε, επίσης, τα τελευταίας τεχνολογίας ιατρικά μηχανήματα για το νοσοκομείο και τους νέους χώρους υγιεινής, που διαμορφώθηκαν από δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Όπως ανέφερε, στο πρόγραμμα "Next Generation" του ΕΣΠΑ υπάρχει επίσης, η ψηφιοποίηση των νοσοκομείων και το πράσινο νοσοκομείο.

Ο υπουργός είδε και τις νέες Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας και διαπίστωσε την εξαιρετική λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, όπως και την υποδειγματική λειτουργία του triage και των εξωτερικών ιατρείων:

"Χαίρομαι που εδώ όλοι οι άνθρωποι της Υγείας σαν μία οικογένεια. Τους στηρίζουμε, τους αγαπάμε, τους σεβόμαστε απεριόριστα. Και θέλω να πω ότι δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε, έτσι ώστε να ενισχυθεί το ΕΣΥ και τα νοσοκομεία μας να αναβαθμιστούν με έμψυχο δυναμικό", ανέφερε.

Στο τέλος αυτής της πολύ μεγάλης περιπέτειας - είπε - θα έχουμε υποστηρίξει όλον τον κόσμο και την κοινωνία που το έχει ανάγκη και το χρειάζεται. Θα έχουμε στηρίξει το ιατρονοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και θα έχουμε αναβαθμίσει τα νοσοκομεία μας.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα