Η τύφλωση και η σοβαρή οφθαλμική βλάβη αναμένεται να επηρεάσουν σχεδόν 900 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως έως το 2050, αναφέρει νέα έρευνα που θα δημοσιευτεί στο Lancet.

Ερευνητές του Anglia Ruskin University (ARU), εξέτασαν περισσότερες από 500 έρευνες που έδειχναν τάσεις στα περιστατικά τύφλωσης και απώλειας όρασης που τους επέτρεψαν να κάνουν προβλέψεις για τις επόμενες 3 δεκαετίες.

Η έρευνα υπολόγισε ότι 43.3 εκατομμύρια άνθρωποι είναι τυφλοί, 295.1 εκατομμύρια έχουν σοβαρή βλάβη στα μάτια και 257.8 εκατομμύρια εμφανίζουν ελαφρά βλάβη.

Αν και η εμφάνιση τύφλωσης σε ανθρώπους άνω των 50 ετών έχει μειωθεί κατά 28.5% παγκοσμίως τα τελευταία 30 χρόνια, η αύξηση του πληθυσμού σημαίνει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που είναι τυφλοί υπολογίζεται να έχει αυξηθεί κατά 50.6% και ο αριθμός των ανθρώπων με σοβαρή βλάβη στα μάτια εκτιμάται ότι έχει σχεδόν διπλασιαστεί.

Χρησιμοποιώντας αυτά τα μοντέλα, οι συγγραφείς προβλέπουν μεγάλη αύξηση στον αριθμό των ανθρώπων με σοβαρή οφθαλμική βλάβη ή τύφλωση τα επόμενα 30 χρόνια-εκτός και αν ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Γιαννάκος: Ατυχής η δήλωση Καλλιάνου για το προσωπικό του νοσοκομείου "Αττικόν"
Συμμετοχή Γεωργιάδη στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της ΕΕ, στις Βρυξέλλες
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ την Πέμπτη