Πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Γερμανία. Αυτό συνάδει και με την προτέρα ανακοίνωση για λήψη νέων μέτρων την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 15 Οκτωβρίου.

Ο αριθμός των νέων λοιμώξεων με SARS-CoV-2 αυξήθηκε μέσα σε μια ημέρα. Οι ειδικοί σε θέματα υγείας κατέγραψαν 4.058 πρόσφατα καταχωρημένες λοιμώξεις εντός των προηγούμενων 24 ωρών, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI)

Ο αριθμός των κρουσμάτων αντιστοιχεί σε 1.200 περισσότερα κρούσματα συγκριτικά με προχθες, όταν και αναφέρθηκαν 2.828 νέες λοιμώξεις, ο μεγαλύτερος αριθμός από τον Απρίλιο.

Η αύξηση  δεν οφείλεται πιθανότατα σε καθυστερημένες ανακοινώσεις  ή παρόμοια, αλλά αντικατοπτρίζει τα γεγονότα της μόλυνσης, δήλωσε η Marieke Degen, εκπρόσωπος τύπου του RKI. Εμπειρογνώμονες από το RKI εξακολουθούσαν να εξετάζουν τα δεδομένα λεπτομερώς.

Σύμφωνα με την χθεσινή σύνοψη του RKI , υπάρχουν περίπου δέκα κομητείες ή περιοχές σε εθνικό επίπεδο, όπου η τιμή των 50 νέων λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους έχει ξεπεραστεί μέσα σε μια εβδομάδα. Δεδομένου ότι οι αρχές των επιμέρους ομόσπονδων κρατών μπορεί να καταθέσουν πιο επίκαιρα στοιχεία, ο πραγματικός αριθμός μπορεί να είναι υψηλότερος ή χαμηλότερος.

Το ποσοστό των θετικών τεστ αυξήθηκε απότομα, σύμφωνα με τα στοιχεία  του RKI,  φτάνοντας το 1,64% στην 40η ημερολογιακή εβδομάδα (28,9.- 2,10.). Την προηγούμενη εβδομάδα, το ποσοστό αυτό ήταν 1,22% και πριν από αυτό  1,16%. Ο αριθμός των τεστ από την άλλη πλευρά, μειώθηκε ελαφρώς σε περίπου 1,096 εκατ. την 40η εβδομάδα. Προηγουμένως, ήταν περίπου 1,168 εκατ.

Από την αρχή της κρίσης του κορωνοϊού , σύμφωνα με τα στοιχεία του RKI, τουλάχιστον 310.144 άνθρωποι στη Γερμανία είναι αποδεδειγμένα μέχρι στιγμής  μολυσμένοι  από τον ιό SarS-CoV-2.

Ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με τη μόλυνση ήταν 9.578. Περίπου 269.600 άνθρωποι ξεπέρασαν την επιμόλυνση, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπογραφή συμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση 8 Κέντρων Υγείας στην 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης
Nέος κύκλος ανοιχτών συναντήσεων με τις τοπικές κοινωνίες για τα τρία νέα νοσοκομεία ΙΣΝ
Συμμετοχή της Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα κρίσιμα Φάρμακα