To γερμανικό Ινστιτούτο Robert Koch θεωρεί σχεδόν σίγουρο ότι την επόμενη χρονιά θα διατεθεί εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, παρόλα αυτά όμως περιορισμένα.

Για τον λόγο αυτό οι άνθρωποι θα πρέπει να υπολογίζουν περαιτέρω σε μέτρα όπως η χρήση προστατευτικής μάσκας.

Η καθημερινότητα στην Γερμανία πρέπει, σύμφωνα με την άποψη του Ινστιτούτου, να παραμείνει στους περιορισμούς ακόμη και μετά την καθιέρωση του εμβολίου, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μάσκας αλλά και της διατήρησης της απόστασης.

Όλα αυτά αναφέρονται σε ένα έγγραφο του Ινστιτούτου που δημοσιεύθηκε σήμερα και που αφορά την στρατηγική που πρέπει να εφαρμοστεί.

Σύφωνα με αυτό το έγγραφο, αν και θα διατίθενται τον επόμενο χρόνο ένα ή περισσότερα εμβόλια που θα βελτιώσουν την καταπολέμηση του κορωνοϊού, εντούτοις αυτό θα γίνει στην αρχή σε περιορισμένο αριθμό και θα προορίζεται κυρίως για τις ομάδες υψηλού κινδύνου.  

Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικές οι τροποποιήσεις της συνεύρεσης. Ανάμεσα σε αυτές, το Ινστιτούτο θεωρεί ως σημαντικούς παράγοντες την τήρηση των αποστάσεων, την προσοχή στους υγειονομικούς κανόνες, την χρήση μάσκας, τον αερισμό όπως και την μετατόπιση των δραστηριοτήτων του ελεύθερου χρόνου κατά το δυνατόν προς τα έξω.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Aνάκληση φρέσκων ζυμαρικών από τον ΕΦΕΤ
MoU μεταξύ Lamda και Ιατρικού Αθηνών για Healthcare Park στο Ελληνικό
ΠΟΥ: Κατάχρηση αντιβιοτικών σημειώθηκε κατά την πανδημία COVID-19