Αθρόα διακινούνται οι συνομωσιολογικές θεωρίες για τον κορωνοϊό στην Γερμανία. Συγκεκριμένα στο Βερολίνο κυκλοφόρησαν προκηρύξεις σε διάφορα σημεία της πόλεις που υπογράφονταν από ομάδα γιατρών που "διαφωτίζουν την επικρατούσα κατάσταση", χαρακτηρίζοντάς την λίγο - πολύ  ώς fake - πανδημία και "εφεύρεση".

Οι συντάκτες της προκήρυξης έκαναν λόγο για εξαναγκαστικό εμβολιασμό. Οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές της πόλης επέστησαν την προσoχή στους κατοίκους να μην λαμβάνουν υπόψιν τους παρόμοιες θεωρίες μιας και είναι γνωστό ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει αποκλείσει πολλές φορές το ενδεχόμενο εξαναγκαστικού εμβολιασμού κατά της Covid-19.

Γίνεται παράλληλα έκκληση στους πολίτες να παρακολουθούν και να πληροφορούνται για τις εξελίξεις γύρω από τον κορωνοϊό από σοβαρά sites  και σαφώς να αποταστασιοποιηθούν από τα λεγόμενα της εν λόγω ομάδας.  

Ο ιατρικός σύλλογος του Βερολίνου επιφυλάσσεται να προβεί σε ενέργειες σύμφωνα με το επαγγελματικό δίκαιο κατά των συντακτών του εν λόγω σημειώματος της ομάδας των γιατρών, της οποίας οι 3 βασικοί συντάκτες κατάγονται από το Αμβούργο.

Την ίδια στιγμή πάντως και ο Ιατρικός Σύλλογος του Αμβούργου εκδήλωσε την δυσφορία του για την ομάδα αυτή των γιατρών, κατηγορώντας την ότι διαδίδει λανθασμένες πληροφορίες σε πολλά θέματα, μεταξύ αυτών και για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού .  

 

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ – ΕΟΠΥΥ
Έρευνα συνδέει τα φάρμακα για τις καούρες με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ημικρανίας
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και ΒΙΑΝΕΞ θωρακίζουν τον Έλληνα φαρμακοποιό