Εισβολή στο ιατρείο της λοιμωξιολόγου Ελένης Γιαμαρέλλου, πραγματοποίησαν το Σάββατο μέλη του Ρουβίκωνα.

Έξι μέλη της συλλογικότητας και συγκεκριμένα δύο άνδρες και τέσσερις γυναίκες, μπήκαν στο ιατρείο της ομότιμης καθηγήτριας, στην οποία έκαναν επικριτικές παρατηρήσεις για τις θέσεις της περί Θείας Κοινωνίας και για τις υποδείξεις της προς τους πολίτες να μετακινούνται πεζή όταν έχει πολύ κόσμο στα μέσα μεταφοράς.

Παρατίθεται απόσπασμα από τις αναφορές:

"Η κυρία 'ομότιμη καθηγήτρια Παθολογίας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας' Ελένη Γιαμαρέλλου έχει επιδείξει σθεναρά την ανευθυνότητά της απέναντι στο κοινωνικό σύνολο από τις δηλώσεις της που αφορούσαν στη Θεία Ευχαριστία, μέχρι τις δηλώσεις της για τα ΜΜΜ.

Όταν βρέθηκε το πρώτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη η κυρία Γιαμαρέλλου με τρομακτική ψυχραιμία είχε δηλώσει πως 'δεν έγινε τίποτα με ένα κρούσμα'. Όταν όμως τα κρούσματα αυξάνονταν εκθετικά, η αισιοδοξία έγινε πιο 'συγκρατημένη'. Κι όσο η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ωρυόταν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για αποστάσεις, απαγορεύσεις μετακινήσεων και καραντίνα σε όλο τον κόσμο, η κυρία Γιαμαρέλλου αποφάσισε να ξεχάσει τον όρκο του Ιπποκράτη και να αρχίσει τα 'πάτερ ημών' θέτοντας σε κίνδυνο όλη την κοινωνία και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες, όπως οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας, τις οποίες εμείς καλούμασταν με τον εγκλεισμό μας στο σπίτι μας να προστατεύσουμε.

Τα σημεία και τέρατα που έχουν ειπωθεί από την εν λόγω 'επιστήμονα', με θεσμοθετημένη θέση στην ομάδα εργασίας του Κικίλια 'για την επιχειρησιακή ετοιμότητα' σε ζητήματα δημόσιας υγείας, όπως ότι ο HIV κολλάει με το σάλιο (βάζοντας το λιθαράκι της στη διαιώνιση του στίγματος των οροθετικών ατόμων), κάτι το οποίο δεν ισχύει, ή ότι 'η έννοια του Μυστηρίου (Θεία Ευχαριστία) είναι πάνω από την επιστήμη και την επηρεάζει', μας βάζουν σε σκέψεις κατά πόσο μπορούμε να εμπιστευόμαστε τους 'επιστήμονες' που έχουν αναλάβει την προστασία μας".

Κικίλιας

Για το θέμα της εισβολής, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίκιας σχολίασε τα εξής:

"Η εισβολή στο γραφείο της κας Ελένης Γιαμαρέλλου, Καθηγήτριας Παθολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ και μέλους της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, δεν είναι απλώς καταδικαστέα, αλλά συνιστά μια άθλια πράξη εκφοβισμού, μια φασίζουσα συμπεριφορά.

Η κ. Γιαμαρέλλου είναι μια κορυφαία επιστήμονας, η οποία μαζί με όλα τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, εργάζεται καθημερινά και από την πρώτη ημέρα που ξέσπασε η πανδημία, για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου και την στήριξή μου στους επιστήμονες της χώρας, στους ιατρούς και τους επαγγελματίες Υγείας. Οι θρασύδειλοι δεν μας τρομοκρατούν".

ΙΣΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει απερίφραστα την φασίζουσα συμπεριφορά των ατόμων που εισέβαλαν  στο γραφείο της κας Ελένης Γιαμαρέλλου, καθηγήτριας Παθολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ και μέλους της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Πρόκειται για μια απαράδεκτη πράξη, απέναντι σε μια εξαιρετική επιστήμονα κι άνθρωπο, την οποία οφείλουν όλοι να καταδικάσουν. 

Στην εθνική προσπάθεια για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν έχουν θέση ακραίες, αντιεπιστημονικές κι ανεύθυνες συμπεριφορές. 

Η Πολιτεία έχει την ευθύνη και την υποχρέωση να προφυλάξει το κύρος και την ασφάλεια του επιστημονικού κόσμου της χώρας, του ιατρικού προσωπικού και των επαγγελματιών Υγείας". 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο