Σε σχετικά χαμηλά επίπεδα κυμάνθηκαν τα ποσοστά θετικών δειγμάτων στα γρήγορα τεστ (rapid tests) που διενήργησαν κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε Θησείο και Ιωάννινα.

Σύμφωνα με δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν από την περασμένη Τετάρτη έως και σήμερα, βρέθηκαν πιο κάτω από το μέσο ποσοστό της χώρας, που χθες ήταν 2,939%.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν σήμερα τεστ σε πολίτες, στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο.

Πραγματοποιήθηκαν 340 έλεγχοι. Βρέθηκαν 8 θετικά δείγματα, από τα οποία 6 αφορούν Έλληνες και 2 αλλοδαπούς (5 άνδρες και 3 γυναίκες), με διάμεση ηλικία τα 21 έτη.

Με βάση τα ευρήματα, το ποσοστό θετικών δειγμάτων ανήλθε σε 2,352%.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα (Τετάρτη έως και Παρασκευή) ελέγχους και στην πόλη των Ιωαννίνων.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 2.019 τεστ, εκ των οποίων ανευρέθησαν 25 θετικά δείγματα (ποσοστό θετικών δειγμάτων 1,238%).. Στο σύνολό τους, αφορούν Έλληνες (14 άνδρες και 11 γυναίκες), με διάμεση ηλικία τα 34 έτη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το χαμηλό αυτό ποσοστό δείχνει πως στα Ιωάννινα δεν παρατηρείται διασπορά του ιού και πως υπάρχουν συρροές, οι οποίες πρέπει να ελεγχθούν.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλλαγές στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν