Σε δώδεκα πόλεις και περιοχές στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, περισσότεροι από 150 στρατιώτες του ομοσπονδιακού στρατού βοηθούν στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού - με την τάση να αυξάνεται συνεχώς.

Σχεδόν χωρίς εξαίρεση, υποστηρίζουν τις υγειονομικές αρχές στην παρακολούθηση των επαφών των νεο - επιμολυσμένων ατόμων, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της τοπικής διοίκησης του στρατού.

Λόγω του αυξανόμενου αριθμού λοιμώξεων, εξετάζονται και αναμένονται περαιτέρω αιτήματα για βοήθεια από δήμους και περιφέρειες, ανέφερε.

Μόνο στο Dortmund, 40 τουλάχιστον στρατιώτες εκτελούν τηλεφωνικές υπηρεσίες,  προκειμένου να επικοινωνούν με όλους όσους είχαν σχέση με κάποιον που έχει μολυνθεί από κορωνοϊό.

Παρόμοιες αποστολές αυτού του τύπου διεξάγονται στην Κολωνία αλλά και σε άλλες πόλεις όπως το Bielefeld, Gelsenkirchen, Duisburg, Hagen, Remscheid και Wuppertal.

Σε όλη τη Γερμανία, ο στρατός έχει σε ετοιμότητα 15.000 στρατιώτες ως "βοηθητικά χέρια" στον αγώνα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Εάν οι δήμοι δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν  με το υπάρχων διαθέσιμο προσωπικό τους, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για υποστήριξη από τον Ομοσπονδιακό στρατό.

Στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, ο στρατός έχει ανταποκριθεί μέχρι τώρα σε περίπου 120 αιτήματα για διοικητική βοήθεια από την αρχή της κρίσης του κορωνοϊού.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα