Πολύ λιγότερο από ένα στα εκατό άτομα, που έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό στη Γερμανία, πέθανε πρόσφατα από ή με τη επιμόλυνση. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της τρέχουσας έκθεσης του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI), που δόθηκε στην δημοσιότητα χθες το απόγευμα. Κατά συνέπεια, το ποσοστό των νεκρών σε όλες τις εργαστηριακά σποδειδειγμένες λοιμώξεις με Sars-CoV-2 από την ημερολογιακή εβδομάδα 34 (17.8 έως 23.8) είναι κάτω  από του 1%.

Η συντριπτική πλειοψηφία (85%) των περισσότερων από τους 9.800 θανάτους λόγω κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας ήταν ηλικίας 70 ετών και άνω, σύμφωνα με το RKI. 130 άτομα ήταν κάτω των 50 ετών, κάτι που αντιστοιχεί στο 1,3% των θανάτων λόγω κορωνοϊού.

Ο αριθμός των θανάτων σε εβδομαδιαία βάση είχε κορυφωθεί σε περισσότερους από 1.600 στις αρχές του περασμένου Απριλίου και στη συνέχεια μειώθηκε σημαντικά. Αυξήθηκε ελαφρά μόνο από τις αρχές Σεπτεμβρίου και πρόσφατα αντιστοιχούσε σε περίπου 200 περιπτώσεις εβδομαδιαίως.

Εξετάζοντας συνολικά  την πανδημία στη Γερμανία, το RKI δήλωσε ότι η θνησιμότητα των περιστατικών την Τρίτη έφτασε στο 2,6%. Το γεγονός ότι αυτός ο αριθμός είναι σημαντικά υψηλότερος από το ποσοστό θνησιμότητας τις τελευταίες εβδομάδες οφείλεται κυρίως στις υψηλότερες τιμές την άνοιξη. Τότε, περισσότεροι ηλικιωμένοι είχαν μολυνθεί και επιπλέον λιγότερα άτομα διαγνώστηκαν χωρίς ή με ήπια συμπτώματα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα