Στην Αυστρία η κυβέρνηση προετοιμάζεται για νέο lockdown. O καγκελάριος, Sebastian Kurz, δήλωσε ότι αν δεν καταστεί δυνατόν να περιοριστούν τα κρούσματα κορωνοϊού, αυτό θα ήταν η Ultima Ratio (έσχατη λύση), είπε ο Kurz σήμερα στην Βιέννη.

Κριτήριο βέβαια για αυτό είναι οι κατάσταση στα νοσοκομεία. "Καμμία χώρα του κόσμου δεν θα επιτρέψει, να επιβαρυνθούν οι εντατικές", είπε ο Κurz.

Νομική προυπόθεση στην Αυστρία για Lockdown είναι η επαπειλούμενη κατάρρευση του συστήματος Υγείας.

Πρόσφατα ο υπουργός Υγείας, Rudolf Anschober (Πράσινοι) έδειχνε απόλυτα πεποισμένος ότι τα μέχρι τώρα μέτρα αρκούσαν για να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται από την Κυριακή και ένα ανώτατο όριο των 6 ατόμων σε ιδιωτικές γιορτές και εσωτερικούς χώρους και 12 άτομα σε υπαίθριους.

Τελευταία καταγράφεται στην Αυστρία σε καθημερινή βάση ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού. Η εξέλιξη αυτών είναι σαφώς χειρότερη από την Γερμανία αλλά και την χώρα μας, παρά το γεγονός ότι ο πληθυσμός της είναι μικρότερος από την Ελλάδα.

Τα σημερινά κρούσματα στην Αυστρία ανήλθαν σε 2.456, ενώ 23.239 είναι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία συνολικά οι επιμολυσμένοι από τον κορωνοϊό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας