Ανησυχούν πολύ για την εξέλιξη του  κορωνοϊού στην Γερμανία. Τα μέτρα δεν φαίνεται να έχουν ανασχέσει την πανδημία και οι τοπικοί πρωθυπουργοί των κρατιδίων προβληματίζονται ιδιαίτερα.

Σύμφωνα με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, η Γερμανία βρίσκεται σε πολύ δύσκολη φάση για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού.

"Αναμένονται πολύ, πολύ δύσκολοι μήνες", δήλωσε η πολιτικός του CDU, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, σε σύσκεψη με τους ηγέτες των κοινοβουλευτικών ομάδων του CDU στις ομοσπονδιακές πολιτείες.

Η καγκελάριος αναμένει ότι οι αριθμοί λοίμωξης SARS-CoV-2 θα συνεχίσουν να αυξάνονται απότομα και ότι τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο δεν θα είναι δυνατές μεγαλύτερες διοργανώσεις και γεγονότα.

Με την ευκαιρία της επικείμενης Διάσκεψης, η οποία προγραμματίζεται από αύριο μέχρι την  Παρασκευή υπό την προεδρία του Βερολίνου, η Μέρκελ εξέφρασε ανησυχία. Δεν έχω "τόσο καλή αίσθηση", είπε ο καγκελάριος. "Δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι".

Τα κρούσματα θα φτάσουν τα 20.000 ημερησίως!

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI), οι υγειονομικές αρχές ανέφεραν χθες το πρωί 8.685 νέες μολύνσεις κορωνοιού εντός μίας ημέρας .

Η εμπειρία όμως έχει δείξει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων τις Κυριακές και τις Δευτέρες είναι χαμηλότερος από ό, τι τις άλλες ημέρες, επειδή τα Σαββατοκύριακα πραγματοποιούνται λιγότερα τεστ. Τη προηγούμενη Δευτέρα, ο αριθμός των νέων λοιμώξεων SARS-CoV-2 εντός 24 ωρών ήταν 4.325.

Πριν από τις αυριανές διαβουλεύσεις με τους πρωθυπουργούς των ομοσπονδιακών κρατών, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προειδοποίησε για  ανεξέλεγκτη αύξηση των λοιμώξεων από κορωνοϊό.

Η αύξηση των νέων λοιμώξεων είναι εκθετική, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Peter Altmaier, σήμερα στο Βερολίνο. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας πιθανότατα θα υπάρχουν 20.000 περιστατικά την ημέρα.Με βάση αυτόν τον δείκτη, η κατάσταση επιδεινώνεται πολύ πιο γρήγορα από ό, τι πιστεύαμε προηγουμένως.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, προειδοποίησε ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν 19.200 νέες μολύνσεις την ημέρα μέχρι τα Χριστούγεννα. Εκείνη την εποχή, αυτή η πρόβλεψη θεωρήθηκε απαισιόδοξο σενάριο.

Δυσχεραίνεται η οικονομική ανάπτυξη

Κατά τη διάρκεια των αυριανών διαβουλεύσεων με τα ομοσπονδιακά κρατίδια, η Μέρκελ ελπίζει σε συγκεκριμένες αποφάσεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας. Τα ομοσπονδιακά κρατίδια είναι υπεύθυνα για την εφαρμογή των περισσότερων μέτρων.

Ο Altmaier είπε ότι η τεταμένη κατάσταση λόγω κορωνοϊού δυσχεραίνει την οικονομική ανάκαμψη. Επομένως, πολλές εταιρείες χρειάζονται κρατική ενίσχυση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ο Altmaier ζήτησε επίσης συγκεκριμένα μέτρα για να σταματήσει η ταχεία εξάπλωση του κορωνοϊού. Ωστόσο, δεν τα κατονόμασε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επιζώντες από καρκίνο μαστού έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για δεύτερο καρκίνο [μελέτη]
Θα κινηθεί νομικά ο Γ. Καλλιάνος για τον θάνατο του πατέρα του - Επιρρίπτει ευθύνες σε γιατρούς
ECDC: Κρούσματα λιστερίωσης απο καπνιστό σολομό σε τρεις χώρες