Ο αριθμός των νέων λοιμώξεων από κορωνοϊόστη Γερμανία έφτασε σήμερα σε νέα υψηλά επίπεδα - ρεκόρ: 18.681 κρούσματα καταγράφηκαν μέσα σε μια ημέρα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch (ΡΚΙ) νωρίς σήμερα το πρωί .

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 16.774 κρούσματα χθες ενώ προχθές είχαν καταγραφεί 14.964 κρούσματα.

Ωστόσο, οι τιμές είναι μόνο εν μέρει συγκρίσιμες με εκείνες της άνοιξης, καθώς τώρα γίνονται περισσότερα τεστ και εντοπίζονται περισσότερες λοιμώξεις.

Από την εκδήλωση της πανδημίας, έχουν καταγραφεί συνολικά 499.694 λοιμώξεις.

Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν με ή από τον ιό αυξήθηκε κατά 77 σε σύνολο 10.349. Το RKI εκτιμά ότι περίπου 345.700 άνθρωποι έχουν πλέον ανακάμψει από την Covid - 19

Σύμφωνα με την  χθεσινή έκθεση κατάστασης του Ινστιτούτου, ο αριθμός αναπαραγωγής  ήταν 0,97 στη Γερμανία (προχθές: 1,03). Αυτό σημαίνει ότι ένα μολυσμένο άτομο μολύνει κατά μέσο όρο ένα άλλο άτομο. Η τιμή R αντιπροσωπεύει τις επιμολύνσεις περίπου μιάμιση εβδομάδα πριν.

Στον αγώνα κατά του SARS COV - 2 η δημόσια ζωή στην Γερμανίας θα περιοριστεί δραστικά τον Νοέμβριο. Αυτό σύμφώνησαν οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις στην χθεσινή τηλε-διάσκεψη.

Περισσότεροι από 44,88 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν έχουν προσβληθεί αποδεδειγμένα από κορωνοϊό. Αυτό καταγράφει  έρευνα του Reuters με βάση επίσημα στοιχεία.

Σχεδόν 1,18 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν με ή από τον ιό. Οι ΗΠΑ έχουν τον υψηλότερο αριθμό λοιμώξεων παγκοσμίως, ακολουθούμενη από την Ινδία, τη Βραζιλία, τη Ρωσία, τη Γαλλία και την Ισπανία.

Στις ΗΠΑ, ο αριθμός των κρουσμάτων επιμόλυνσης σε μία μόνο ημέρα αυξάνεται σε περισσότερο από 91.200 σε 8,98 εκατομμύρια. Ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με τον ιό αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 1.055 σε 228.885. Οι ΗΠΑ είναι η πιο ευάλωτη χώρα του κόσμου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας