Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ανέφερε απευθυνόμενη στους Γερμανούς πολίτες σε σημερινή συνέντευξη τύπου, ότι τα τρία τέταρτα των κρουσμάτων κορωνοϊού πλέον δεν ταξινομούνται. Η καγκελάριος τονίζει ότι οι πολιτικοί εξαρτώνται από τη συνεργασία των πολιτών και ορίζει έναν κοινό στόχο.

Η κ. Μέρκελ κάλεσε τον πληθυσμό να τηρήσει αυστηρά τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού και να μειώσει τις επαφές. "Εάν αντέξουμε αυτόν τον μήνα παραμένοντας συνεπείς στα μέτρα, μπορεί το διάστημα αυτό να λειτουργήσει ως κυματοθραύστης στο δεύτερο κύμα", δήλωσε η κ. Μέρκελ στην σημερινή συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο. "Ο καθένας και η καθεμία έχει στα χέρια του/της την δύναμη να κάνει επιτυχημένο αυτό το Νοέμβριο, ένα σημείο καμπής στην πανδημία."

Το αν αυτή η προσπάθεια θα φέρει αποτελέσματα, αυτό δεν εξαρτάται μόνο από τους κανόνες, αλλά και από το αν αυτοί τηρούνται. Πολλοί πολίτες καταλαβαίνουν τους περιορισμούς. Ωστόσο, υπάρχει ταυτόχρονα "αμφιβολία, σκεπτικισμός και απόρριψη", δήλωσε η κ. Μέρκελ. "Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ζούμε μέσα και με την πανδημία." Είναι μια "δοκιμασία που δεν την είχαμε με τη μορφή αυτή από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο".

Σε όλη τη Γερμανία, καταγράφηκαν κατά μέσο όρο 127,8 λοιμώξεις ανά 100.000 κατοίκους μέσα σε επτά ημέρες. "Πρέπει να φτάσουμε στις 50", δήλωσε η κ. Μέρκελ. "Αυτός είναι ο στόχος." Αυτή είναι η κρίσιμη τιμή από την οποία θεσπίζονται οι τοπικοί περιορισμοί στο πλαίσιο μιας συμφωνίας μεταξύ της Ομοσπονδίας και των τοπικών κυβερνήσεων.

Ένα μεγάλο ποσοστό των περιφερειών έχει πλέον υπερβεί αυτό το όριο. Σύμφωνα με την καγκελάριο, σε έναν αριθμό των περίπου 50 κρουσμάτων είναι εγγυημένη από τις υγειονομικές αρχές η ιχνηλάτηση των επαφών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα