Τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοικτά κατά τη διάρκεια του lockdown. Αυτό έχει γίνει σαφές και είναι γνωστό από την εμπειρία της περασμένης Άνοιξης.

Μεγάλος αριθμός συμπολιτών, ωστόσο, κατέκλυσαν από το πρωί τους δρόμους του Λεκανοπεδίου, προκειμένου να προλάβουν να κάνουν "επείγουσες" αγορές.

Το παράδοξο είναι πως οι περισσότεροι έχουν ως προορισμό τα σούπερ μάρκετ, προκειμένου να προμηθευτούν ό,τι χρειάζεται το νοικοκυριό τους. Αυτό που συνήθως έχει τεράστια ζήτηση τέτοιες μέρες: το χαρτί υγείας.

Ελάχιστοι από τους οδηγούς, ωστόσο, έχουν συναίσθηση πως η παράλογη αυτή συμπεριφορά μπορεί να προκαλεί μεγάλα εμπόδια σε ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη. Όσους, δηλαδή, πρέπει να μετακινηθούν για επαγγελματικούς λόγους και - πάνω από όλα - όσους πρέπει να μετακινηθούν για λόγους υγείας.

Το περιστατικό που περιγράφουμε έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής σε κεντρικό δρόμο του Χαλανδρίου. Η κίνηση δεν είναι κάτι άγνωστο στο σημείο, αλλά δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συμβαίνει από το πρωί.

Από ώρα, ακούγεται μία σειρήνα. Χρειάστηκαν περισσότερα από 10 λεπτά μέχρι το ασθενοφόρο να φανεί στο σημείο που είμαστε, διανύοντας ίσως λιγότερα από 100 μέτρα.

Η διασταύρωση ήταν πραγματικά μποτιλιαρισμένη και, παρά τους επιδέξιους χειρισμούς αρκετών οδηγών, το ασθενοφόρο έμεινε καθηλωμένο στο σημείο επί αρκετή ώρα (φωτογραφίες).

Ελπίζουμε η καθυστέρηση να μην είχε κάποια επίπτωση στον ασθενή, αλλά είναι βέβαιο πως παρόμοιες περιπτώσεις υπάρχουν πολλές.

Είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο να αντιληφθούμε πως - στις δύσκολες μέρες που ζούμε - είναι υποχρέωσή μας να είμαστε ακόμη πιο υπεύθυνοι.

Η ανάγκη ενός ανθρώπου να έχει πρόσβαση στο γιατρό, στο φαρμακείο ή στο νοσοκομείο, δεν πρέπει να συναντά εμπόδια αυτού του τύπου.

Η καλή ενημέρωση για το πρόβλημα Δημόσιας Υγείας που βιώνουμε, σε συνδυασμό με την ψυχραιμία, θα δώσουν νικητή στη νέα μάχη που ξεκινά από το Σάββατο...

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα