Σε ευθεία αμφισβήτηση του υπουργού Υγείας, ως προς τους χειρισμούς του στον κορωνοϊό, προχώρησε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Σε άρθρο του στην "Αυγή", ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει πως ζήτησε από τον πρωθυπουργό να υπάρξει πρόσωπο κοινής αποδοχής στην Αριστοτέλους.

Αναφέρει συγκεκριμένα πως πρότεινε κοινή συμφωνία των πολιτικών κομμάτων "σε έναν υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, με γνώση, αξιοπιστία και εμπειρία, που δεν θα κάνει μικροπολιτική για να περισώσει το πολιτικό του κεφάλαιο την ώρα της κρίσης, αλλά θα θέσει σε εφαρμογή το έκτακτο σχέδιο το όποιο θα έχουμε συμφωνήσει".

Ο κ. Τσίπρας εντάσσει την παραπάνω εισήγηση στη δεδομένη ανάγκη για συναίνεση, επισημαίνοντας πως είναι διατεθειμένος να "βάλει ξανά πλάτη" στο θέμα αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης.

Εκτός από την επιλογή υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής, προτείνει, επίσης, τα εξής:

  • Την εκπόνηση ενός σχεδίου εξάμηνης διάρκειας για την άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή για να μη βρεθεί ξανά στα όρια του.
  • Το πάγωμα όλων των νόμων που ψήφισε ή σχεδιάζει να ψηφίσει η κυβέρνηση, οι οποίοι πλήττουν την κοινωνική συνοχή αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Στους νόμους αυτούς, περιλαμβάνεται ο πρόσφατος πτωχευτικός νόμος, που ρευστοποιεί τα σπίτια και τις περιουσίες των πολιτών και το σχέδιο νόμου για τα εργασιακά, που - όπως λέει - θα φέρει μαύρες μέρες για τον κόσμο της εργασίας.

Κικίλιας

Σχολιάζοντας τις αναφορές του κ. Τσίπρα, ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε στον Σκάι πως οι θέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον μειώνουν, αλλά υπενθυμίζουν τη μειωμένη πολιτική του αντίληψη και την ανευθυνότητά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:

"Απομονωμένος από την κοινωνία και από τις εξελίξεις, αποφασίζει να πετάξει ένα πυροτέχνημα. Πριν από λίγες μέρες, έκανε πρόταση μομφής στον συνάδελφό μου, τον Χρήστο Σταϊκούρα. Πριν από λίγες εβδομάδες έλεγε να παραιτηθεί ο κ. Χρυσοχοΐδης, εκεί με τον κ. Ραγκούση, το δίδυμο αυτό είναι", επισήμανε ο υπουργός Υγείας, για να αναφέρει:

"Εάν με συγκρίνει και μάς συγκρίνει με το πρώτο κύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα και λένε ότι τώρα δεν τα καταφέρνουμε εξίσου καλά, όπως το πρώτο κύμα, τότε τον ευχαριστώ πάρα πολύ, που τελικά παραδέχθηκε μετά από 8 μήνες πόσο καλά τα καταφέραμε στο πρώτο κύμα".

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;