To ρεκόρ των 20.000 επιμολύνσεων την ημέρα επιτεύχθηκε τελευταία μέσα σε μία μέρα στην Γερμανία που ήδη βρίσκεται στο μέσον του δεύτερου κύματος κορωνοϊoύ, πριν την επίσημη έναρξη του χειμώνα.  Δεν προβλέπεται εξασθένιση των κρουσμάτων. Το αντίθετο συμβαίνει: Μέχρι και 40% των ανθρώπων στην χώρα ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με εκτίμηση του γερμανού υπουργού Υγείας, Jens Spahn.

"Σε μας 23 εκ. Γερμανοί είναι άνω των 60", είπε ο πολιτικός του CDU στην εφημερίδα “Bild”.  Και πρόσθεσε: "Είμαστε μια χώρα ευημερίας με ασθένειες πολιτισμού, όπως ο διαβήτης, η αρτηριακή πίεση και η παχυσαρκία.

Όλα αυτά είναι παράγοντες κινδύνου για τον κορωνοϊό όπως επίσης και για άλλες μολυσματικές ασθνένειες. Ο υπουργός προειδοποίησε ότι σύμφωνα με τα στατιστικά, 30-40% των πληθυσμού ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Η Γερμανία, είπε, είναι μετά την Ιαπωνία η δεύτερη χώρα στον κόσμο σε ηλικιωμένους.

Αναφορικά με τα επίκαιρα κρούσματα επιμολύνσεων, ο Spahn είπε πως αν από τους 20.000 επιμολυσμένους χρειαστεί το 2% τα μπει στις εντατικές, τότε θα έχουμε 400 ημερησίως και θα υπάρχει ανάγκη για περίθαλψη σε 6.000 εντός 15 ημερών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία