Στη Γερμανία, οι υγειονομικές Αρχές κατέγραψαν 15.332 νέες μολύνσεις κορωνοιού στο Ινστιτούτο Robert Koch  (RKI) εντός 24 ωρών. Σε σύγκριση με την περασμένη Τρίτη, τα κρούσματα μειώθηκαν ελαφρά: Πράγματι, στις 3 Νοεμβρίου, καταγράφηκαν 15.352 νέες λοιμώξεις, μόλις 20 από σήμερα περισσότερες. Το προηγούμενο υψηλό ποσοστό καταγράφηκε το Σάββατο με 23.399 καταγεγραμμένες περιπτώσεις.

Με τη μικρή μείωση των 20 κρουσμάτων, ο αριθμός της Τρίτης ήταν χαμηλότερος από την προηγούμενη εβδομάδα για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι τιμές ήταν πολύ υψηλότερες από εκείνες της προηγούμενης εβδομάδας.

Η ελπίδα ότι ο αριθμός των νέων επιμολύνσεων θα μπορούσε σύντομα να σταματήσει, μπορεί να προέλθει από δύο άλλες τιμές: τον αριθμό αναπαραγωγής  (τιμή R)  και τη λεγόμενη επίπτωση  των 7 ημερών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του RKI, ο αριθμός των νέων λοιμώξεων που καταγράφηκαν ανά 100.000 κατοίκους σε επτά ημέρες ήταν 139,1 σήμερα  και επομένως ελαφρώς υψηλότερος από την τιμή της προηγούμενης ημέρας (139). Ένα υψηλό ποσοστό 7 ημερών δείχνει ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που επιμολύνθηκαν από τον ιό.

Σύμφωνα με την έκθεση του  RKI από χθες το βράδυ, το επτά ημερών R ήταν 0,98 (προηγούμενη ημέρα: 1,01). Αυτό σημαίνει ότι 100 μολυσμένα άτομα θεωρητικά μόλυναν περίπου 98 άλλα. Η τιμή αντιπροσωπεύει την εμφάνιση της λοίμωξης πριν από 8 έως 16 ημέρες. Εάν είναι κάτω από το 1 για μεγάλο χρονικό διάστημα, η διαδικασία επιμόλυνσης υποχωρεί.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας