Η CureVac, μια γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας, συμφώνησε να προμηθεύσει την Ευρώπη αρχικά με 225 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της κατά του κορωνοϊού, με δυνατότητα για άλλα 180 εκατομμύρια δόσεις, αναφέρει το Reuters . Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να εγκρίνει τη συμφωνία την Τρίτη και η τιμή ανά δόση δεν αποκαλύφθηκε. 

Η ΕΕ είχε ήδη συμφωνίες εφοδιασμού της με εμβόλια κατά της COVID-19 με τις AstraZeneca, Johnson & Johnson, Sanofi και Pfizer. Αν συμπεριληφθεί και η συμφωνία με την CureVac τότε ο εφοδιασμός της φτάνει σχεδόν τα 2 δισ. δόσεις, σύμφωνα με το Reuters. 

Η CureVac προχώρησε σε δοκιμές φάσης 2α στο Περού και τον Παναμά τον Σεπτέμβριο. Η εταιρεία αποκάλυψε πρόσφατα πολλά υποσχόμενα πρώιμα δεδομένα, αλλά η ανεκτικότητα του εμβολίου παραμένει ένα ερώτημα .

Την περασμένη εβδομάδα, η Pfizer δημοσίευσε εντυπωσιακά στοιχεία πρώιμης αποτελεσματικότητας για τη λήψη του mRNA. Ενώ το εμβόλιο της Pfizer απαιτεί αποθήκευση στους -94 βαθμούς Φαρενάιτ και μπορεί να παραμείνει σε θερμοκρασία ψυγείου μόνο για 24 ώρες, η CureVac λέει ότι το εμβόλιό μπορεί να μείνει για τρεις μήνες σε θερμοκρασία ψυγείου και έως 24 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Ωστόσο, το εμβόλιο της Pfizer ήταν περισσότερο από 90% αποτελεσματικό σε μια ενδιάμεση ανάλυση αποτελεσματικότητας.

Και τη Δευτέρα, η Moderna είπε ότι το εμβόλιο ήταν 94,5% αποτελεσματικό στην πρώτη ενδιάμεση ανάλυση. Παράλληλα μπορεί να παραμείνει στη συντήρηση του ψυγείου για 30 ημέρες, ενώ μπορεί να διατηρηθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 12 ώρες.

 

Πηγές:
Fiercepharma.com

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διαβήτης: Οι άντρες ή οι γυναίκες έχουν υψηλότερο κίνδυνο επιπλοκών;
85 ράντζα μετά τη χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου "Αττικόν"
ΠΟΥ: Iδιαίτερα επικίνδυνα τα νοσοκομειακά μικρόβια