Σε όλη τη Γερμανία καταγράφηκαν περισσότερες από 17.000 νέες επιμολύνσεις με κορωνοϊό μέσα σε μια μέρα. Όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Robert Koch σήμερα το πρωί, επικαλούμενο στοιχεία των υπηρεσιών Υγείας, αναφέρθηκαν συγκεκριμένα 17.561 νέα κρούσματα εντός της ημέρας.

Χθες ο αριθμός αυτός ανερχόταν σε 14.000 επιμολύνσεις. Συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα, το Ινστιτούτο κατέγραψε ελαφρά πτώση των αριθμών κρουμάτων. Την προηγούμενη Τετάρτη είχαν ανακοινωθεί 18.487 κρούσματα.

Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία του RK, καταγράφηκαν 833.307 λοιμώξεις κορωνοϊού. Ο αριθμός των θανάτων από COVID – 19 ανέβηκε στους 13.119, 305 περισσότεροι από την προηγούμενη μέρα. Ο αριθμός αυτών που ανάρρωσαν από την ασθένεια έφθασαν περίπου τους 546.000.  

Διαφωνίες Merkel με τοπικούς πρωθυπουργούς

Στο μεταξύ, στον απόηχο των διαφωνιών των τοπικών πρωθυπουργών με την γερμανίδα καγκελάριο στην τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας, εκφράζονται πολλές ενστάσεις για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Οι τοπικοί πρωθυπουργοί φρέναραν προς το παρόν την γερμανίδα καγκελάριο είς ότι αφορά την λήψη νέων μέτρων κατά του κορωνοϊού. Ο ηγέτης των Φιλεύθερων (FDP), Christian Lindner, σε σημερινή συνέντευξή του στο "Spiegel", άσκησε κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στον  κορωνοϊό και ζήτησε μία εναλλακτική στρατηγική κρίσης. "Η Ομοσπονδία και τα κρατίδια δεν επιτρέπεται να αφήσουν στο έλεος του Θεού εκατομμύρια οικογένειες", τόνισε μεταξύ άλλων.

"Η καγκελάριος ήθελε προφανώς να αιφνιδιάσει τους τοπικούς πρωθυπουργούς  με ένα αυθόρμητο σχέδιο απόφασης ενώ θα έπρεπε αντ΄αυτού να περιμένει και να αναλύσει καταρχάς, ποια επίπτωση έχει ως τώρα ο περιορισμός στις επαφές. Πρέπει να εξεταστεί και να σταθμιστεί αν το κλείσιμο των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης, πολιτισμού και πολλών άλλων ήταν πράγματι αναγκαίο" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Lindner.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα