Η Νότια Κορέα αντιμετωπίζει τρίτο κύμα λοιμώξεων από κορωνοΙό στην ευρύτερη περιοχή της Σεούλ, δήλωσαν αξιωματούχοι Υγείας της χώρας την Παρασκευή και ζήτησαν από τους πολίτες να απέχουν από συναθροίσεις, ενώ προειδοποίησαν για περαιτέρω περιορισμούς κοινωνικής αποστασιοποίησης

Η χώρα κατέγραψε 363 νέες λοιμώξεις την Παρασκευή- τρίτη συνεχόμενη ημέρα που τα περιστατικά ξεπέρασαν τα 300. Ο καθημερινός αριθμός είναι ο υψηλότερος από τα τέλη Αυγούστου.

Περισσότερα από 200 από τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στη Σεούλ όπου ζει ο μισός περίπου πληθυσμός (52 εκατομμύρια) της Νότιας Κορέας.

Στην ευρύτερη περιοχή της Σεούλ παρατηρείται ευρεία διασπορά, δήλωσε ο Yoon Tae-ho, αξιωματούχος του Υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για το τρίτο μεγάλο κύμα μετά τα πρώτα του Φεβρουαρίου-Μαρτίου και του Αυγούστου.

Η περιοχή της Σεούλ είχε κατά μέσον όρο 153 κρούσματα την ημέρα την προηγούμενη εβδομάδα και ο Yoon δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να κάνει πιο αυστηρές τις οδηγίες για κοινωνική αποστασιοποίηση αν ο μέσο όρος ξεπεράσει τα 200.

Οι αξιωματούχοι υγείας αύξησαν τους κανόνες αποστασιοποίησης κατά ένα επίπεδο στο σύστημα της χώρας, που έχει 5 διαβαθμίσεις, από το επίπεδα 1 στο επίπεδο 1,5.

Αν πάνε στο επίπεδο 2 θα απαγορευτούν συναθροίσεις περισσότερων των 100 ανθρώπων και θα ανασταλεί η λειτουργία μπαρ, αιθουσών καραόκε, νυχτερινών κέντρων και χώρων συναυλιών.

Τέτοια απόφαση θα προκαλούσε μεγάλες δυσκολίες και προκλήσεις για το κοινό, δήλωσε και πρόσθεσε ότι ελπίζει πως θα μπορέσουν να περιορίσουν τον κορωνοιό πριν από αυτήν.

Ο Yoon επίσης προειδοποίησε ότι συνεχιζόμενη αύξηση των περιστατικών θα μπορούσε να πιέσει γρήγορα τις διαθέσιμες κλίνες στις ΜΕΘ της χώρας.

Μπορεί ενδεχομένως να αντιμετωπίσουμε έλλειψη κλινών στο άμεσο μέλλον, δήλωσε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να προσπαθεί να αυξήσει τις κλίνες ΜΕΘ.

Σε διάγγελμά του, ο Πρωθυπουργός της χώρας Chung Sye-kyun, αποκάλεσε το τελευταίο κύμα λοιμώξεων ‘’κρίση’’ και προέτρεψε τους πολίτες, ειδικά όσους είναι άνω των 60 ετών, να ελαχιστοποιήσουν τις μη αναγκαίες εξόδους και συναντήσεις, καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε, ότι η πρόσφατη έξαρση επικεντρώνεται σε νεότερης ηλικίας ανθρώπους, με το 50% των επιβεβαιωμένων ασθενών την προηγούμενη εβδομάδα να είναι κάτω των 40 ετών, καθιστώντας δύσκολη την ιχνηλάτηση.

Σημείωσε ότι ‘’λόγω της φύσης των νεαρής ηλικίας ανθρώπων με τις ασυμπτωματικές λοιμώξεις, είναι δύσκολο να διαχειριστούμε την έκταση και την ταχύτητα της εξάπλωσης’’.

Με τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, ο συνολικός αριθμός έφτασε στα 30. 017. Ανακοινώθηκαν 3 θάνατοι και ο συνολικός αριθμός έφτασε στους 501.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας