Ακόμη και 3 εβδομάδες μετά την έναρξη του μερικού lockdown οι επιμολύνσεις με κορωνοϊό δεν υποχώρησαν στην Γερμανία. Σημαντικές χαρακτηριστικές τιμές παραμένουν στάσιμες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Robert Koch.

Οι Υπηρεσίες Υγείας κατέγραψαν χθες εντός 24 ωρών 13.553 νέα κρούσματα, κάτι λιγότερο από την προηγούμενη Τρίτη (14.419), σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες το Ινστιτούτο.

Οι αριθμοί συγκριτικά είναι χαμηλότεροι στην αρχή της εβδομάδας λόγω των λιγότερων δεινεργούμενων τεστ το Σαββατοκύριακο. Την προηγούμενη Παρασκευή είχε καταγραφεί με 23.648 κρούσματα ο μεγαλύτερος αριθμός.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της υγειονομικής ευρωπαικής Αρχής ECDC, τα ισχύοντα μέτρα κατά του κορωνοϊού στην Γερμανία δεν επαρκούν ώστε να μειωθούν οι επιμολύνσεις μέχρι τα Χριστούγεννα.

"Υπάρχουν 9 χώρες στις οποίες προβλέπουμε ότι τα μέχρι τώρα μέτρα δεν είναι αρκετά για να οδηγήσουν σε πτωτικές τάσεις στην επίπτωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων", αναφέρθηκε χθες σε μια δημοσιευμένη έκθεση του ECDC. Ανάμεσα σε αυτές τις χώρες συγκαταλέγεται και η Γερμανία.

Μετά από μία ραγδαία αύξηση τον Οκτώβρη και στις αρχές Νοέμβρη, ο αριθμός των ανακοινωθέντων νέων επιμολύνσεων στην Γερμανία σταθεροποιήθηκε τελευταία σε υψηλό επίπεδο. Η αύξηση παρέμεινε στάσιμη από την δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου, όπως αναφέρθηκε από το Ινστιτούτο Robert Koch.

Διαφορετικά απ΄ότι αναμενόταν, το ισχύον μερικό Lockdown με το κλείσιμο των μπυραριών και των ρεστοράν δεν οδήγησε σε λιγότερα κρούσματα. Η επίπτωση των 7 ημερών – ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σνά εβδομάδα και 100.000 κατοίκους - έχει παραμείνει εδώ και μέρες στο 140.

Εξίσου και ο αριθμός αναπαραγωγής - R δεν εμφανίζει κάποια μεταβολή. Ο 7 ημερών - R, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου, είναι στο 0,97. Αυτό σημαίνει ότι κατά μέσο όρο 100 επιμολυσμένα άτομα μεταδίδουν τον ιό σε 97 άλλους ανθρώπους.

Η τιμή απεικονίζει κάθε φορά τα κρούσματα πριν από 8 και μέχρι 16 μέρες. Αν βρίσκεται για αρκετό χρονικό διάστημα κάτω από το 1, τα κρούσματα υποχωρούν.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας