Ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα μπορούσε να ξεκινήσει πριν από το τέλος του 2020, καθώς οι πρώτοι πολίτες της ΕΕ θα μπορούσαν να εμβολιαστούν τον Δεκέμβριο, αποκάλυψε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν την Τετάρτη.

Στο μέρος της ομιλίας της που επικεντρώθηκε στον κορωνοϊό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Φον ντερ Λάιεν προειδοποίησε επίσης ότι ενώ είναι κατανοητό ότι ο κόσμος θέλει να μειωθούν τα μέτρα περιορισμού, τα μέτρα που χαλαρώνουν σε ακατάλληλο βαθμό θα μπορούσαν να είναι αντιπαραγωγικά και μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο για τρίτο κύμα της πανδημίας.

"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει πλέον εξασφαλίσει συμβόλαια με 6 εταιρείες. Οι πρώτοι Ευρωπαίοι πολίτες ενδέχεται να έχουν ήδη εμβολιαστεί πριν από το τέλος Δεκεμβρίου. Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ.

Τα εμβόλια είναι σημαντικά, αλλά αυτό που μετράει είναι οι εμβολιασμοί. Τα κράτη - μέλη πρέπει να ετοιμαστούν τώρα. Μιλάμε για εκατομμύρια σύριγγες, οργάνωση κέντρων εμβολιασμού, εκπαίδευση προσωπικού. 

Εν ολίγοις: Τα κράτη - μέλη πρέπει να ετοιμάσουν τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας για την ενδεχόμενη ανάπτυξη εκατοντάδων εκατομμυρίων δόσεων. Επειδή αυτό είναι το εισιτήριό μας για την έξοδο από την πανδημία".

Πηγές:
Euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλλαγές στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν