Πόσο, επί της ουσίας, πετυχημένη μπορεί να είναι η συνέντευξη ενός υπουργού Υγείας, η οποία δεν κατορθώνει να κερδίσει χώρο στα πρώτα θέματα των ΜΜΕ;

Πολλώ δε μάλλον, όταν ένα θέμα Δημόσιας Υγείας, όπως η πανδημία του νέου κορωνοϊού, απασχολεί έντονα το σύνολο των ΜΜΕ παγκοσμίως.

Αντί απαντήσεων σε κρίσιμα θέματα που απασχολούν τη χώρα μας, ο Βασίλης Κικίλιας και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας εστίασαν σήμερα σε μία άκαιρη, ανούσια και ελλιπή παρουσίαση των πεπραγμένων του Οργανισμού.

Χωρίς να δώσουν στοιχεία για κρίσιμες παραμέτρους που αφορούν την επιδημία και τον ΕΟΔΥ, περιορίστηκαν σε μία διεκπεραιωτική και καθαρά επικοινωνιακή διαδικασία.

Το πόσο ήταν αποτελεσματική, μένει να αξιολογηθεί. Το βέβαιο είναι ότι δεν ήταν χρήσιμη σε κανέναν, πλην ενδεχομένως των συμμετεχόντων.

Θα μπορούσε να είναι και χρήσιμη, εάν είχε ως σημείο αναφοράς την οδυνηρή καθημερινότητα. Τις ΜΕΘ που ξεχειλίζουν, τους γιατρούς και το προσωπικό των νοσοκομείων που δίνουν μία άνιση μάχη, με τους πολίτες που αγωνιούν...

Ακόμη πιο απαράδεκτο είναι το γεγονός ότι η...σεμνή αυτή τελετή περιελάμβανε ελάχιστες ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους. Ακόμη και αυτές οι λίγες που έγιναν, έμειναν σχεδόν αναπάντητες.

Πόσα τεστ γίνονται στη Θεσσαλονίκη; Πόσοι είναι οι νεκροί στη Θεσσαλονίκη; Ποια είναι η θετικότητα;

Πέραν της πρόσφατης αναφοράς του υπουργού Υγείας στο ότι η Θεσσαλονίκη έχει θετικότητα 32% στα τεστ για κορωνοϊό, δεν έχει υπάρξει τίποτε νεότερο.

Σε ερώτηση, μάλιστα, για το εάν αυτά τα στοιχεία έπρεπε  να περιλαμβάνονται στο ημερήσιο επιδημιολογικό δελτίο, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ έσπευσε να δηλώσει πως το δελτίο είναι πλήρες και δεν χρειάζεται προσθήκες ή αλλαγές.

Παρά τη βεβαιότητά του, η αίσθηση που έμεινε είναι ότι χρειάζονται σίγουρα αλλαγές και περισσότερη πληροφόρηση. Και όχι μόνο στο επιδημιολογικό δελτίο…

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας