Στη Νότιο Κορέα, σημειώθηκε σήμερα ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός λοιμώξεων  COVID-19 εδώ και περισσότερο από 8 μήνες.

Καταγράφηκαν 586 νέα περιστατικά και οι αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι πρόκειται για το τρίτο και πιο επικίνδυνο ως τώρα κύμα.

Ο αξιωματούχος Lee Sang-won, του  Disease Control and Prevention Agency της Κορέας, δήλωσε ότι η χώρα περνά τώρα και μάχεται έναντι τρίτης μεγάλης έξαρσης.

Τώρα, αντί για μια λοίμωξη σε μεγάλο cluster που επικεντρώνεται γύρω από μια περιοχή, οι ειδικοί βλέπουν λοιμώξεις σε μικρά cluster, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Βλέπουν πιο ποικίλες πηγές λοίμωξης και διαπίστωσαν ότι η νεότερη γενιά μεταδίδει τον ιό.

Στα νοσοκομεία αυξάνονται οι αριθμοί των θετικών περιστατικών και οι γιατροί προειδοποιούν ότι η άνοδος αποτελεί νέα πρόκληση για τους αξιωματούχους.

Ο Dr. Oh Seung-jin, σημείωσε ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί η χώρα για τον έλεγχο του κορωνοιού δεν είναι τόσο αποτελεσματικές αυτή τη φορά.

Μέχρι τώρα, η κυβέρνηση εστίαζε στην ιχνηλάτηση για τον περιοριοσμό της εξάπλωσης. Αλλά τώρα η κατάσταση είναι διαφορετική και αντιμετωπίζουν πολύ περισσότερα περιστατικά που δεν μπορούν να ιχνηλατηθούν

Η προσωπική υγιεινή και η αποστασιοποίηση είναι πιο σημαντική από ποτέ, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Νωρίτερα την τρέχουσα εβδομάδα, στη Σεούλ, άρχισε εφαρμογή πιο αυστηρών οδηγιών κοινωνικής αποστασιοποίησης και το επίπεδο αυξήθηκε από 1.5 στο 2.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς που θα παραμείνουν για 2 εβδομάδες σε ισχύ, απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων.

Αναστέλλεται η λειτουργία νυχτερινών κέντρων και bar, ενώ τα εστιατόρια θα σταματούν το σέρβις στο εσωτερικό του μαγαζιού στις 9.00 το βράδυ.Οι καφετέριες θα δίνουν μόνο καφέ για έξω ή θα κάνουν κατ οίκον παράδοση.

Άλλοι περιορισμοί αφορούν τα  σχολεία, τις εκκλησίες και άλλες δημόσιες υπηρεσίες, καθώς και περιορισμό στα ΜΜΜ μετά τις 10.

Η Σεούλ σχεδιάζει αυστηροποίηση των περιορισμών, καθώς η πόλη ανέφερε την Πέμπτη το νέο ημερήσιο ρεκόρ των 213 κρουσμάτων.

Οι αξιωματούχοι υγείας προβλέπουν πως τα ημερήσια κρούσματα θα κυμανθούν μεταξύ 400 - 600 στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο