Σε νομοθετική παρέμβαση, προκειμένου να καθοριστούν "πλαφόν" τιμών στα τεστ για κορωνοϊό, προχωρεί το υπουργείο Εμπορίου.

Σχετική ανακοίνωση έκανε την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της επιδημίας.

Σύμφωνα με τον κ. Σταμπουλίδη, ο υπουργός Ανάπτυξης θα καταθέσει, εντός των ημερών, σχετική τροπολογία, με την οποία θα εξουσιοδοτείται να μπορεί να ορίσει ανώτατες τελικές τιμές, σε αγαθά και υπηρεσίες, αναγκαίες για την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και των οικονομικών συμφερόντων των πολιτών.

Όπως είπε, αμέσως μετά την ψήφιση και δημοσίευση στο ΦΕΚ της διάταξης, θα εκδοθεί Υπουργική Απόφαση, με την οποία θα τίθενται σε εφαρμογή οι ανώτατες τελικές τιμές χρέωσης για τη διεξαγωγή εξετάσεων για ανίχνευση κορωνοϊού SARS-CoV-2, σε κάθε ιδιώτη πάροχο της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

  • Ως ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια μοριακού ελέγχου RT-PCR για την ανίχνευση του κορονωιού SARS-CoV-2, τα 40 ευρώ.
  • Ως ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια ταχείας δοκιμασίας για την ανίχνευση αντιγόνου του κορονωιού SARS-CoV-2 (Rapid test), τα 10 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Σταμπουλίδη, η κυβέρνηση μερίμνησε άμεσα, επιστρατεύοντας θεσμικά και τεχνικά εργαλεία, τα οποία διασφάλισαν:

Την απρόσκοπτη και συνεχή τροφοδοσία της αγοράς.

Την επάρκεια αγαθών υγειονομικής προστασίας (δυνατότητα εγχώριας παραγωγής αντισηπτικών, μασκών κ.α εκμηδενίζοντας τον χρόνο αδειοδότησης).

Την πρόσβαση των πολιτών σε προϊόντα και υπηρεσίες με χαμηλό κόστος.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα