Κακές και επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας για περιστατικά CoViD-19 στο νοσοκομείο Κιλκίς, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 55 περιστατικά κορωνοϊού. Δεν διαθέτει μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και διασωληνωμένοι ασθενείς μένουν εκτός ΜΕΘ, μέχρι να βρεθεί κλίνη σε άλλο νοσοκομείο.

Όπως καταγγέλλεται, νοσηλεύονται σε μία κλινική ύποπτα και θετικά κρούσματα. Μοριακός αναλυτής δεν υπάρχει και τα δείγματα για τεστ στέλνοονται σε ιδιωτικό κέντρο ή στη Θεσσαλονίκη και οι απαντήσεις λαμβάνονται με καθυστέρηση.

Υπηρετούν  μόνο δύο πνευμονολόγοι, ενώ δεν υπάρχει κανένας λοιμωξιολόγος και νευρολόγος.

Από τους 5 αναισθησιολόγους, οι 2 νοσούν από κορωνοϊό. Οι διακομιδές ασθενών γίνονται με άλλες ειδικότητες. Νοσούν 60 τουλάχιστον εργαζόμενοι στο νοσοκομείο. Χωρίς επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας και με αυτοθυσία, προσπαθούν να σώσουν ζωές ασθενών.

Η κεντρική παροχή οξυγόνου δεν επαρκεί και παρέχεται οξυγόνο στους ασθενείς με φορητές μπουκάλες..

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως πολλοί εργαζόμενοι εκτίθενται σε αερολύματα από διασωληνωμένους ασθενείς, χωρίς στολές και μάσκες υψηλής προστασίας.

Το νοσοκομείο λειτουργεί υπό έντονη πίεση. Χθες, νοσηλεύονταν δύο διασωληνωμένοι σε θαλάμους και διακομίστηκαν στη Θεσσαλονίκη, ενώ σήμερα νοσηλεύονται άλλοι δύο.

Ενδεικτικό της πίεσης από τις εισαγωγές ασθενών, είναι ότι τα επιτοίχια ροόμετρα οξυγόνου, στο νεοσυσταθέν τμήμα Covid-19, λόγω αυξημένης ζήτησης, υπολειτουργούν και χρειάζεται  να ενισχύονται  από φορητές φιάλες οξυγόνου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα