Άνθρωποι που πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια και ακολουθούν διατροφή με πολλές τροφές που προκαλούν φλεγμονή έχουν διπλάσιες πιθανότητες να νοσηλευτούν ή να πεθάνουν σε σχέση με όσους καταναλώνουν τροφές που μειώνουν τη φλεγμονή, έδειξε νέα έρευνα.

Η Jung Hee Kang, δήλωσε ότι αν αυτοί μπορούν να μειώσουν την ποσότητα τέτοιων τροφών αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στην επιβίωσή τους.

Η διατροφή έχει φανεί πως παίζει ρόλο στη μείωση της φλεγμονής που συνδέεται με πολλές άλλες χρόνιες νόσους. περιλαμβανομένης της καρδιακής νόσου.

Διατροφή υψηλή σε τρόφιμα όπως κόκκινο κρέας, επεξεργασμένα δημητριακά και γαλακτοκομικά με πολλά λιπαρά, έχει φανεί πως αυξάνει τη φλεγμονή, ενώ τρόφιμα όπως το ελαιόλαδο, τα δημητριακά ολικής άλεσης και τα φρούτα και τα λαχανικά έχει φανεί πως τη μειώνουν.

Η Kang εξέτασε στοιχεία προηγούμενης έρευνας στην οποία η ομάδα της ζήτησε από 213 ασθενείς να κρατούν ημερολόγιο για την κατανάλωση τροφίμων επι 4 ημέρες.

Στη συνέχεια, κατηγοριοποίησαν τη διατροφή χρησιμοποιώντας δείκτη που δίνει σκορ στις τροφές με βάση το αν αυξάνουν ή μειώνουν τη φλεγμονή.

Αφού παρακολούθησαν τους συμμετέχοντες για ένα χρόνο, ανακάλυψαν ότι όσοι ακολουθούσαν διατροφή με υψηλότερο σκορ φλεγμονής είχαν παραπάνω από διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν ή να νοσηλευτούν σε σχέση με όσους ακολουθούσαν διατροφή με χαμηλότερα σκορ φλεγμονής.

Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στο American Heart Association's virtual Scientific Sessions και η έρευνα θεωρείται προκαταρκτική.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας