Κοτόπουλα που έχουν αναπτυχθεί στο εργαστήριο, σύντομα θα είναι διαθέσιμα σε εστιατόρια της Σιγκαπούρης, η οποία έγινε η πρώτη χώρα που δίνει το πράσινο φως σε κρέας που δημιουργείται χωρίς να χρειαστεί σφαγή ζώων.

Η start-up Eat Just, ανακοίνωσε ότι το κρέας της έχει εγκριθεί για πώληση στη Σιγκαπούρη ως συστατικό σε chicken nuggets.

Η είδηση αποτελεί καινοτομία για την παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων, καθώς όλο και περισσότερο οι βιομηχανίες αναζητούν τρόπους λιγότερο βλαπτικούς για το περιβάλλον.

Υπήρχαν ανησυχίες ότι ποικιλίες που θα καλλιεργούνταν στο εργαστήριο θα ήταν πολύ ακριβές, αλλά εκπρόσωπος της Eat Just, δήλωσε ότι η εταιρεία είχε κάνει σημαντική πρόοδο όσον αφορά τη  μείωση του κόστους.

Eλεγχοι της εταιρίας για την ασφάλεια και την ποιότητα, έδειξαν ότι το καλλιεργημένο προϊόν πληρούσε τα διατροφικά standards.

Η κατανάλωση κρέατος αναμένεται να αυξηθεί πάνω από 70% έως το 2050 και εναλλακτικές επιλογές που θα αναπτύσσονται στο εργαστήριο έχουν να παίξουν ρόλο στην εξασφάλιση ασφαλούς προσφοράς τροφίμων, ανακοίνωσε η εταιρεία

Η Singapore Food Agency, ρυθμιστική αρχή της Σιγκαπούρης, επιβεβαίωσε ότι ενέκρινε την πώληση κοτόπουλου της εταιρείας σε nuggets, αφού κατέληξε ότι είναι ασφαλές προς κατανάλωση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα κιλά μπορούμε να χάσουμε σε έναν μήνα με ασφάλεια
Θανατηφόρα βακτήρια διψούν για ανθρώπινο αίμα
Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη είναι πιθανόν να αυξάνουν τους κινδύνους υγείας για δεκαετίες [μελέτη]