Ομάδα γιατρών του Hellenic Healthcare Group και άλλα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, μεταβαίνει εθελοντικά στη βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να συνδράμει στην προσπάθεια για έλεγχο της CoViD-19.

Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ανέφερε πως οι γιατροί προέρχονται από τα νοσοκομεία Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα και Metropolitan General και είναι οι εξής:

Οι παθολόγοι Πέτρος Κανελλόπουλος, Άννα - Μαρία Βιέρρου, Χαράλαμπος Δούκας, Ανδρέας Τζίφης, Ιωάννης Τσαπαλιάνας, Ιωάννης Χρήστου, οι πνευμονολόγοι Ελένη Αδάμου, Μάουρο Καμπάκης, Κωνσταντίνα Μπίκου, Εμμανουήλ Νταουντάκης και η λοιμωξιολόγος Χαρίκλεια Ατσάλη.

Συντονιστής της αποστολής θα είναι ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπoς Γώγος, Διευθυντής Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής, Metropolitan Hellenic Healthcare Group και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, στη βόρεια Ελλάδα σπεύδουν και τέσσερις γιατροί από το "Ιασώ" και τέσσερις από το "Ερρίκος Ντυνάν".

Την ίδια πορεία θα ακολουθήσουν και οκτώ γιατροί από κρατικά νοσοκομεία. Στους τελευταίους ως "ευχαριστώ" η κυβέρνηση διπλασιάζει το μισθό για όσο διάστημα θα είναι αποσπασμένοι.

Αναφερόμενος στο εμβόλιο κατά της CoViD-19, ο υπουργός Υγείας είπε πως έως τις 29 του μήνα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) θα εγκρίνει δύο εμβόλια, τα οποία στη συνέχεια θα παραδοθούν στις χώρες και θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.

Kluge

Μήνυμα απηύθυνε και ο διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας dr Hans Kluge. Ζήτησε από τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα, προκειμένου οι κοινωνίες να επανέλθουν σε μία κανονικότητα. 

"Αν κάνουμε τις καλύτερες επιλογές, ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει την κατάλληλη επιλογή. Να κρατήσουμε τον ιό χαμηλά. Είναι μία πρόκληση. Να κρατάμε μία κοινωνική απόσταση και να φοράμε μάσκες. Να παραμένουμε σπίτι όταν δεν αισθανόμαστε καλά. Να αποφύγουμε το πλήθος, τους κλειστούς χώρους και τη στενή επαφή. Πρέπει να τα λάβουμε όλα υπόψιν, αλλιώς θα γίνει μεγάλη ζημιά", ανέφερε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα