Μια ακόμα εβδομαδιαία παράταση του lockdown ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας, καθώς όπως είπε "το επιδημιολογικό φορτιο εξακολουθεί να κρίνεται υψηλό". 

Υπάρχει μια σταθεροποίηση ακόμα και μείωση κρουσμάτων που έρχεται όμως με αργούς ρυθμούς, συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Παρά τη δυσφορία που προκαλεί σε όλους ο πόλεμος που δεχόμαστε από τον κορωνοϊό, αυτά τα Χριστούγεννα υπάρχει η ελπίδα που φέρνουν τα εμβόλια, συμπλήρωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπεραμύνθηκε των κινήσεων της κυβέρνησης: "τις τελευταίες μέρες το εθνικό μέτωπο που έχει συγκροτηθεί από την πρώτη στιγμή της πανδημίας βάλλεται από ανυπόστατους ισχυρισμούς που υιοθετούν πρακτικές συνωμοσιολογίας και διασποράς ψευδών ειδήσεων. Με σεβασμό στους πολίτες και στους εκατοντάδες επιστήμονες που μετέχουν στη συλλογή των στοιχείων δόθηκαν από την κυβέρνηση, τον ΕΟΔΥ και κορυφαίους καθηγητές, μέλη της Επιτροπής των ειδικών, καταλυτικές απαντήσεις για την προάσπιση της αλήθειας", είπε.

"Δεν υπάρχει άλλωστε καμιά αμφιβολία ότι οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έχει επιλέξει να έχει και να παρέχει πλήρη εικόνα για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα".

 
 

 

Πηγές:
Euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συμμετοχή της Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα κρίσιμα Φάρμακα
'Ενωση Ασθενών Ελλάδος: Η Θεσσαλονίκη, γέφυρα στα δικαιώματα των ασθενών
Ηλίας Μόσιαλος: Γιατί θα αποτύχει ο προσωπικός γιατρός - Τα δομικά προβλήματα του ΕΣΥ