Η πανδημία των ημερών είναι μια πρωτοφανής πρόκληση δημόσιας υγείας. Όμως ο COVID-19, δεν αποτελεί εμπόδιο για τους ανθρώπους με ορατές ή αόρατες αναπηρίες. 

Οι άνθρωποι με ικανότητες, μπορούν και μετατρέπουν την απόσταση σε ευκαιρία. Συνδυάζουν το design με την φροντίδα, αξιοποιούν την τεχνολογία και καινοτομούν προσφέροντας λύσεις. Αποδεικνύουν καθημερινά ότι μπορούν να συνεχίζουν να εργάζονται, να ερωτεύονται, να οραματίζονται. Μπορούν να ζήσουν ξεπερνώντας την απόσταση αλλά και κάθε περιορισμό!»

Οι "ημέρες ικανοτήτων" έρχονται να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Μπορεί η απόσταση να μας κρατάει μακριά, αλλά φέτος το Unlimited Abilities Days είναι ακόμα πιο προσβάσιμο. Και επειδή για εμάς η απόσταση δεν είναι περιορισμός… Distant Abilities για το 2020. Μια πολυδιάστατη διαδικτυακή εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν φορείς της κοινωνίας των πολιτών, κοινωνικοί επιχειρηματίες, νέοι - άνθρωποι με ικανότητες! 

- ABILITIES TALKS UAD20 (online συνεντεύξεις)

Άνθρωποι με ή χωρίς αναπηρία, ορατή ή αόρατη, κοινωνικοί επιχειρηματίες, ακτιβιστές, καθημερινοί άνθρωποι μπορούν να μας εμπνεύσουν με τις ικανότητές τους.  Ικανότητες που δεν περιορίζονται από την απόσταση. Συντονιζόμαστε στις οθόνες του υπολογιστή ή του κινητού μας και εμπνεόμαστε από ιστορίες ανθρώπων μέσα από μία σειρά συνεντεύξεων. 
Οι συνεντεύξεις θα είναι διαθέσιμες το Δεκέμβριο 2020 στο www.abilitiesdays.com και στα social media της εκδήλωσης.

- DESIGN & CARE HACKATHON UAD20 (online καλλιτεχνικός διαγωνισμός)
  RECYCLE LIFE - YOUR BODY | Ανατρέπουμε τα στερεότυπα, σπάμε τα ταμπού στη Δωρεά Οργάνων

Η μεταμόσχευση είναι η 2η ευκαιρία για ζωή και η πανδημία του COVID-19 δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο. Σε ένα ζήτημα δημόσιας υγείας αλλά και ζωής το design και το κοινωνικό  marketing έρχονται να δώσουν την λύση. Στο φετινό, διαδικτυακό διαγωνισμό "Design & Care Hackathon 2020" οι καλλιτέχνες καινοτομούν και σχεδιάζουν από απόσταση. 

Ενώνουν τις δυνάμεις τους,  σπάζοντας τα ταμπού για την δωρεά οργάνων με ένα κοινό στόχο: ενημέρωση  για την σημασία της δωρεάς οργάνων και αύξηση των μεταμοσχευσεων με την ενεργοποίηση των πολιτών. Γνωρίστε την κριτική επιτροπή που συμμετέχουν επαγγελματίες και καθηγητές από καλλιτεχνικές σχολές, καθώς και εκπρόσωποι από τον χώρο των μεταμοσχεύσεων υπό την αιγίδα του εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. Οι νικητές του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν προσεχώς.


- THINK & CARE CHALLENGE
  BE A LIFE DONOR - ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΑΝΑΣΑ

Στηρίζουμε την μεταμόσχευση πνευμόνων με πράξεις  

Μεταμόσχευση χωρίς μόσχευμα δεν υφίσταται και αυτό μπορεί να αλλάξει μόνο με πράξεις.  Πράξεις αλληλεγγύης που κοστίζουν μόνο 1 κλίκ. Ένα κλικ και μια φωτογραφία που θα αναδείξει την ηγετική ικανότητα του καθενός μας, να συμπαρασύρει τον διπλανό του σε μια αλυσίδα ζωής. Στο φετινή, διαδικτυακή πρόκληση  "Think & Care Challenge"  UAD 20 σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Κυστικής Ίνωσης καλούμαστε ο κάθε ένας από εμάς ξεχωριστά, να στηρίξουμε την «απεριόριστη ανάσα» για τις μεταμοσχεύσεις πνευμόνων και να γίνουμε δωρητές οργάνων.

Τα ανώτερα στελέχη των φορέων Υγείας, των νοσοκομείων, των Συλλόγων ασθενών και της κοινωνίας των πολιτών οφείλουμε να ηγηθούμε και να δώσουμε το παράδειγμα σε αυτήν την προσπάθεια, η οποία τελειώνει στις 31 Δεκεμβρίου 2020. Στόχος να αποδείξουμε ότι μπορούμε να μετατρέψουμε την πρωτοφανή πρόκληση υγείας, σε 2η ευκαιρία στην ζωή μέσα στο 2020 με ένα κλίκ. 


Υποστηρικτές  

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από το δίκτυο ενδυνάμωσης ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις «HUMANE» με την υποστήριξη πλήθους φορέων που αναπτύσσονται στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, την Υγεία, την ευρύτερη κοινωνία των πολιτών, Συλλόγους Ασθενών και ΑμεΑ, εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς φορείς, καλλιτεχνικές σχολές και εθελοντικούς οργανισμούς.  

Χορηγοί  

Eurobank, ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ, CHIESI HELLAS, Boehringer Ingelheim, Roche Hellas, ΒΙΑΝΕΞ, Pfizer, ELPEN, Vodafone, GENESIS Pharma, Novartis

 Περισσότερες πληροφορίες:

Website: abilitiesdays.com 
Facebook page: https://www.facebook.com/abilitiesdays.gr/

**Σε όλες τις ομιλίες στο πλαίσιο του #ABILITIES TALKS θα υπάρχουν υπότιτλοι στα Ελληνικά και διερμηνεία στην νοηματική ενώ στο Design & Care Hackathon & Think & care challenge οι συμμετοχές γίνονται διαδικτυακά από όλη την χώρα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο