Οι φωνές για πιο αυστηρά μέτρα στην Γερμανία  τις μέρες των Χριστουγεννιάτικων εορτών γίνονται ολοένα και πιο δυνατές. Όπως ανάφερεται σήμερα στο “Spiegel”, εξαιτίας του υψηλού αριθμού επιμολύνσεων, αμφιβάλλει τώρα ακόμη και ο Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων για την προβλεπόμενη χαλάρωση των περιοριορισμών επαφών τις ημέρες των εορτών.

Θα πρέπει να δούμε και να επανεξετάσουμε  αν η σχεδιαζόμενη χαλάρωση των μέτρων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά είναι σωστή, είπε ο διευθυντής του Συνδέσμου, Gerd Landsberg, στην περιφερειακή εφημερίδα "Rheinische Post".

Η χαλάρωση αυτή, είπε, θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε περαιτέρω επαφές και πρόσθετες δυνατότητες πραγματοποίησης ταξιδιών και θα αποτελέσει κίνδυνο για αύξηση των κροσμάτων. Για τον λόγο αυτό πρέπει να περιμένουμε, είπε ο Landsberg, την εξέλιξη των αριθμών κρουσμάτων τις επόμενες εβδομάδες.  

Πράγματι ο Σύνδεσμος και τα κρατίδια είχαν συμφωνήσει για λιγότερο αυστηρά μέτρα το διάστημα από τις 23 Δεκεμβρίου μέχρι και την Πρωτοχρονιά. Σε αυτές τις μέρες θα ήταν δυνατή η συνάντηση και συνεύρεση με το ανώτερο 10 άτομα, ακόμη και από διαφορετικές οικογένειες. Αυτό δεν αφορά τα παιδιά κάτω των 14 ετών.

Για την συμφωνία ασκήθηκε  όμως τελευταία περισσότερη κριτική. Την Κυριακή η Βαυαρία αυστηροποίησε τους περιορισμούς επαφών. Η χαλάρωση των Χριστουγεννιάτικων εορτών περιορίστηκε από τις 23 – 26 Δεκεμβρίου και η σχεδιαζόμενη χαλάρωση της Πρωτοχρονιάς αναβλήθηκε. Η δε παρουσία στο σχολείο μεγαλύτερων σε ηλικία μαθητών περιορίζεται από την Τετάρτη.

"Πρέπει να φανεί αν οι περιορισμοί εξόδου για ορισμένα χρονικά διαστήματα τη νύχτα είναι αποτελεσματικό μέσο" , είπε ο Landsberg. Παρέπεμψε δε σε αυτό, ότι σε όλη την Βαυαρία δεν είναι δυνατός ο έλεγχος. Τα άλλα μέτρα πάντως τα θεώρησε λογικά.

Εξάλλου θα ισχύσουν, όπως λέγεται, από την Τετάρτη σε όλη την χώρα περιορισμοί εξόδου. Στις περιοχές με 200 επιμολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών προβλέπεται απαγόρευση νυχτερινής εξόδου από τις 9 μέχρι τις 5.  Και το Βερολίνο επίσης παρεκκλίνει από την συμφωνία στην προηγούμενη σύσκεψη των τοπικών πρωθυπουργών και δεν θέλει να χαλαρώσει τους περιορισμούς επαφών τα Χριστούγεννα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα