'Αδεια επείγουσας χρήσης για το εμβόλιό της κατά της covid-19 ζήτησε η Pfizer από τις Ρυθμιστικές Αρχές της Ινδίας, αναφέρει το Reuters. Aυτό υποστήριξε Συμβουλος της Κυβέρνησης, υπενθυμίζοντας ότι η Ινδία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό λοιμώξεων από κορωνοϊό στον κόσμο.

Μολονότι οι ρυθμιστικές αρχές στην Ινδία χρειάζονται περίπου 90 ημέρες για να αποφασίσουν την εισαγωγή νέων σκευασμάτων στην αγορά, στην παρούσα φάση λόγω της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που βιώνει η χώρα, πιθανολογείται ότι η έγκριση θα έρθει νωρίτερα.

Η Ινδία ελπίζει ότι πέντε εμβόλια που έχουν δοκιμαστεί τοπικά, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που αναπτύχθηκε από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, θα την βοηθήσουν να ελέγξει τον ιό.

Ινδοί από το χώρο της βιομηχανίας, τόνισαν ότι επειδή το εμβόλιο της Pfizer πρέπει να αποθηκευτεί στους μείον 70 βαθμούς Κελσίου (-94 F) ή σε χαμηλότερες, θερμοκρασίες αυτό θα δυσκολέψει τις εγκαταστάσεις ψυχρής αποθήκευσης στη χώρα να το διατηρήσουν.

Η Ινδία, σύμφωνα με τελευταία στοιχεία, ανέφερε περισσότερα από 9,57 εκατομμύρια κρούσματα με COVID-19 -που είναι ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες- με σχεδόν 140.000 θανάτους.

           

 

 

 

Πηγές:
Reuters

Ειδήσεις υγείας σήμερα
CoViD-19: Συχνότερη η απώλεια της όσφρησης μετά από μόλυνση με την παραλλαγή Άλφα
Κεθεά Ήπειρος: Πρόγραμμα κατάρτισης ‘’Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά’’
170η Αποστολή Κινητών Ιατρικών Μονάδων στo Λαιμό Πρεσπών