Προβληματισμό προκαλεί η εξέλιξη των νέων λοιμώξεων κορωνοϊού στη Φθιώτιδα. Το τελευταίο δεκαήμερο, καταγράφεται σταθερά διψήφιος αριθμός κρουσμάτων, ενώ μία σειρά από συρροές έχουν σημάνει συναγερμό στην περιοχή.

Η πιο πρόσφατη περίπτωση είναι γηροκομείο στη Λαμία, όπου - σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων - όλοι οι ωφελούμενοι ηλικιωμένοι είναι θετικοί στον ιό.

Στον ίδιο οίκο ευγηρίας, είχαν εντοπιστεί πρόσφατα 18 κρούσματα, εκ των οποίων τα 14 σε ηλικιωμένους. Οι χθεσινές πληροφορίες κάνουν λόγο για 35 ακόμη θετικά κρούσματα ανάμεσα στους ωφελούμενους.

Οι έλεγχοι είχαν δείξει πως αρχικά μόνο μία υπάλληλος ήταν θετική στον ιό και μέσα σε ελάχιστες μέρες τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 50...

Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στη Φθιώτιδα καταγράφηκαν χθες 49 κρούσματα. Όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα, η τάση στην περιοχή είναι αυξητική τις τελευταίες 10 μέρες.

Τεστ

Τα δειγματοληπτικά τεστ που έχουν γίνει στην περιοχή από κλιμάκια του ΕΟΔΥ έχουν δείξει θετικότητα έως και 3,8%. Συγκεκριμένα:

  • Χθες, διενεργήθηκαν στην περιοχή 243 τεστ, εκ των οποίων τα 3 ήταν θετικά (θετικότητα 1,23%).
  • Στις 5 Δεκεμβρίου, είχαν γίνει 239 τεστ, από τα οποία 7 ήταν θετικά στον ιό (2,93%).
  • Στις 3 του μήνα, είχαν γίνει ακόμη 184 τεστ, από τα οποία προέκυψαν 7 θετικά δείγματα (3,8%).

Υψηλή ήταν η θετικότητα και στα τέλη Νοεμβρίου, καθώς τα 297 τεστ που είχαν γίνει τότε, είχαν δείξει 9 θετικά δείγματα (θετικότητα 3,03%).

Αστυνομία

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ εντόπισαν 5 θετικά δείγματα και στο Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας.

Για το θέμα, μάλιστα, εκδόθηκε και ανακοίνωση από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

"Αρνητική εξέλιξη με τα αποτελέσματα των χθεσινών μοριακών τεστ στα οποία επιβλήθηκαν οι συνάδελφοι μας, καθώς (προς το παρόν και εν αναμονή και των υπολοίπων αποτελεσματων) βρέθηκαν τέσσερα (4) νέα θετικά κρούσματα συναδέλφων που υπηρετούν στο Β ' Τμήμα Αυτοκινητοδρόμων , ένα (1) θετικό μετά από επανεξέταση και ένα (1) θετικό σε υπηρεσία της έδρας της Δ.Α. Φθιώτιδας.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε Φθιώτιδας Αλεξάνδρας Πλατιά και του διευθυντή της ΤΟΜΥ Λαμίας Παύλου Μαμάκη, οι οποίοι για ακόμα μια φορά ανταποκρίνονται άμεσα τόσο στο αίτημα μας όσο και στο αίτημα του διευθυντή της Δ.Α. Φθιώτιδας κ Δημήτρη Φουρλά, ο οποίος επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά, για την άμεση διενέργεια μοριακών τεστ και στο υπόλοιπο προσωπικό του Β' Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας. Για ακόμη μια φορά ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους νοσούντες συναδέλφους μας".

ΑΜΕΑ

Την Τετάρτη, είχαν εντοπιστεί τέσσερα θετικά δειγματα, σε σύνολο περίπου 100 δειγμάτων, κατά τη διάρκεια ελέγχων στο Κέντρο Διημέρευσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Φθιώτιδας, όπου τις προηγούμενες ημέρες είχαν εντοπιστεί δύο υπάλληλοι θετικοί στον κορωνοϊό.

Οι νέες περιπτώσεις αφορούν τρεις ωφελούμενους και μία ακόμη υπάλληλο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ που έκανε ο ΕΟΔΥ τη Δευτέρα. Η κατάσταση φαίνεται ότι είναι ελεγχόμενη, καθώς επρόκειτο για άμεσες επαφές των πρώτων κρουσμάτων.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Λαϊκό": Για πρώτη φορά, ράντζα στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων
Εντοπίστηκαν εκατοντάδες νέα γονίδια που συνδέονται με τη διαταραχή χρήσης καπνού
Ασκήσεις για να κρατάτε σε φόρμα τον εγκέφαλο