Στο πλαίσιο του έργου In-MedTouR, ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας- ΕΟΠΥΥ πρόκειται να διοργανώσει ένα διήμερο Διαδικτυακό Διεθνές Συνέδριο για τον Ιατρικό τουρισμό. Το συνέδριο διεξάγεται 14-15 Δεκεμβρίου.

Το έργο In-MedTouR - “Innovative Medical Tourism Strategy”, προϋπολογισμού 897.703, 80 ευρώ, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020. Οι εταίροι που συμμετέχουν σε αυτό είναι ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας-ΕΟΠΥΥ (επικεφαλής εταίρος-Ελλάδα), το ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού, ο Δήμος Santa Cesarea Terme (Ιταλία), το Πανεπιστήμιο Πάτρας – Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων και Έρευνας (Ελλάδα), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και το Εμπορικό Επιμελητήριο του Μπρίντιζι (Ιταλία). 

Ο σκοπός του Συνεδρίου είναι να δώσει έμφαση στη σημασία του Ιατρικού Τουρισμού. Ενας όρος που περιγράφει την πραγματοποίηση ενός ταξιδιού με στόχο να συνδυάσει κανείς ιατρικές υπηρεσίες και αναψυχή. 

Επιπλέον, θα δοθούν χρήσιμες πληροφορίες όχι μόνο σε ειδικούς του Ιατρικού Τουρισμού αλλά και στο ευρύ κοινό αναφορικά με πρόσφατες εξελίξεις σε διάφορους τομείς, όπως η κοσμητική ιατρική, η οδοντιατρική, η ευεξία, η γονιμότητα.  

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, καταξιωμένοι ομιλητές θα συνεισφέρουν στην ανταλλαγή πληροφοριών και βέλτιστων πρακτικών, ο καθένας στο πεδίο της εξειδίκευσής του. 

Το πρόγραμμα Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία είναι ένα Πρόγραμμα Ευρωπαϊκης Εδαφικής Συνεργασίας που στοχεύει να βοηθήσει τους δημόσιους οργανισμούς και τους τοπικούς φορείς να αναπτύξουν διασυνοριακά έργα και πιλοτικές δράσεις και να δημιουργήσουν νέα πολιτική, προϊόντα και υπηρεσίες με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των πολιτών.  

Στρατηγικά, το πρόγραμμα ενισχύει την καινοτομία σε διάφορους τομείς, όπως η "μπλε" ανάπτυξη, ο τουρισμός και ο πολιτισμός, η αγροτική βιομηχανία τροφίμων και οι πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες.  Το πρόγραμμα Interreg V-A Ελλάδας-Ιταλίας στοχεύει στην επίτευξη μέγιστης απόδοσης από 123 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης  (ΕΤΠΑ) κατά 85% και κατά 15% από τα 2 κράτη μέλη μέσω Εθνικής Χρηματοδότησης.   

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα φάρμακα παρασκευάζονται για ασθενείς, όχι για αποθέματα
Θέλουμε να μας πει το DNA μας από τι μπορούμε να αρρωστήσουμε;
Πώς το ήπαρ βοηθά ορισμένους καρκινικούς όγκους να αντιστέκονται [μελέτη]