Νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε στη Βρετανία, με περισσότερα από 1.000 περιστατικά σε 60  περιοχές της Βρετανίας.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την είδηση στη Βουλή των κοινοτήτων τη Δευτέρα το απόγευμα και δήλωσε επίσης ότι το Λονδίνο, περιοχές του Εσσεξ, Κεντ και Hertfordshire θα μπουν σε πιο σκληρό lockdowv επιπέδου 3 από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Ο Mr Hancock δήλωσε ότι το κυρίως επίκεντρο του νέου στελέχους έως τώρα βρίσκεται στη νοτιοανατολική Βρετανία,  αλλά δεν μπορεί να πει ποια είναι η επίπτωση του νέου στελέχους. Σημείωσε ότι ο αριθμός των περιστατικών με αυτή την ποικιλομορφία αυξάνεται γρήγορα. Η νέα ποικιλομορφία μπορεί να συνδέεται με τη γρήγορη εξάπλωση σε νοτιοανατολικές περιοχές της Βρετανίας αλλά ακόμα δεν είναι γνωστό. Ενημέρωσε ότι αρχική ανάλυση έδειξε ότι αυτή η ποικιλομορφία αναπτύσσεται γρηγορότερα από τις υπάρχουσες.

Καθησύχασε ότι δεν υπάρχει ένδειξη πως η νέα μετάλλαξη του κορωνοιού δεν θα ανταποκρίνεται στο εμβόλιο ούτε ότι θα οδηγεί σε σοβαρή νόσηση. Παρόμοιες ποικιλομορφίες έχουν εντοπιστεί σε άλλες χώρες αλλά η νέα ποικιλομορφία ''δεν είναι πιθανό'' να είναι πιο επικίνδυνη.

Ενημερώθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και πραγματοποιείται έρευνα στο Porton Down science park για να εξεταστεί ο νέος ιός.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς ο διαβήτης κύησης επηρεάζει τα νεογνά
Όχι από τον γερμανό υπουργό Υγείας στην απαγόρευση των τσιγάρων
Ποιες ιατρικές ειδικότητες μπορούν να κάνουν επεμβάσεις αποκατάστασης μαστού [εγκύκλιος]